Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
29.2 C
Athens

Το τολμά και συγκινεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Όλο το Ίντερνετ τον χειροκροτά για τις 2 μεγάλες αποφάσεις που ανακοίνωσε

Η ξεχωριστή πρωτοβουλία με αφορμή τα 100 χρόνια της ΒΙΑΝΕΞ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι γνωστός στο ευρύτερο κοινό για την ενασχόληση του ιδίου και της οικογένειάς του με τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» αυτό τον καιρό να πανηγυρίζουν για τις επιτυχίες του τμήματος μπάσκετ, κατακτώντας φέτος το 7ο ευρωπαϊκό και επιστρέφοντας και στον ελληνικό «θρόνο».

Ο ίδιος, όμως, είναι κι ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας. Αυτό δεν φαίνεται μονάχα από τις κινήσεις, που πραγματοποιεί από την περσινή χρονιά στο «τριφύλλι», μα πολύ περισσότερο από την περαιτέρω «γιγάντωση» της ΒΙΑΝΕΞ, της φαρμακοβιομηχανίας της οικογένειάς του, που μεταξύ άλλων προσφέρει εργασία σε εξαιρετικές συνθήκες, ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα, σε πάρα πολλές οικογένειες. Ήταν, άλλωστε, και από τις ελάχιστες εταιρείες, που στην εποχή της κρίσης δεν προχώρησε σε περικοπές και απολύσεις, στηρίζοντας έμπρακτα τους εργαζόμενους, τους οποίους άλλωστε σε χιλιάδες περιπτώσεις οι Γιαννακόπουλοι έχουν αναφέρει, ότι είναι μέλη της οικογένειας.

Δεν φτάνει, όμως, μονάχα εκεί η οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει πολλές φορές μοιραστεί το ενδιαφέρον και τις ανησυχίες του για το δημογραφικό πρόβλημα και την εθνική συνείδηση των νεότερων γενιών και, με αφορμή τα 100 χρόνια της ΒΙΑΝΕΞ, ανακοίνωσε μια «διπλή» εξαιρετική πρωτοβουλία, που άπαντες έχουν σπεύσει να χειροκροτήσουν, ενώ την ίδια ώρα και οι κινήσεις της κόρης του, Δέσποινας, δείχνουν πως η οικογένεια θα έχει και συνέχεια σε ξεχωριστές ιδέες.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, λοιπόν, σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση ενός αιώνα, από την ίδρυση της φαρμακοβιομηχανίας, ανακοίνωσε διπλή δράση, αφενός με την χορήγηση επιδόματος για τρίτο παιδί σε οικογένειες ακριτικών περιοχών της Ελλάδας, αφετέρου με το να δίνεται σε όλα τα παιδάκια, που θα βρίσκονται στην Α’ Δημοτικού, από μία ελληνική σημαία, σε μια κίνηση με πολλούς συμβολισμούς.

Τα λόγια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τη «διπλή» δράση της ΒΙΑΝΕΞ


«Ειδικά για φέτος και επειδή έχουμε την επέτειο του ενός αιώνα, θα ήθελα να ανακοινώσω και δύο ξεχωριστές πρωτοβουλίες. Πιστοί στις αξίες του Παύλου Γιαννακόπουλο, αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε δύο εμβληματικές δράσεις σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την ελληνική μας ταυτότητα και ενδυναμώνοντας τον θεσμό της οικογένειας.

Σε μια εποχή που το δημογραφικό αναδεικνύεται σε νούμερο ένα πρόβλημα, στηρίζουμε την πυρηνική και παραδοσιακή οικογένεια μόνιμων κατοίκων ακριτικών περιοχών της χώρας, που επιλέγουν να φέρουν στον κόσμο το τρίτο παιδί και πάνω. Σε όλα αυτά θα είμαστε δίπλα τους.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος ΒΙΑΝΕΞ με την υποστήριξη του ιδρύματος, Παύλος Γιαννακόπουλος, θα ενισχύσει με ένα σημαντικό ποσό χρηματικό ποσό, εκείνες τις οικογένειες που προχωρούν σε αυτή τη δύσκολη αλλά σημαντική απόφαση. Προσφέροντας τους με αυτόν τον τρόπο την δυνατότητα να καλύψουν τα πρώτα έξοδα για το μεγάλωμα του μωρού τους.

Παράλληλα, ο όμιλος ΒΙΑΝΕΞ, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς πάντα, θα διανείμει κατά το σχολικό έτος, 2024-2025, σε όλους τους μαθητές της πρώτης τάξης των δημοτικών της χώρας ελληνικές σημαίες, ενδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο το αίσθημα περηφάνειας της πατρίδας μας.

Έκλεισα τα 50 πριν από λίγες ημέρες. Σε κάθε εθνική γιορτή όλο και λιγότερα σπίτια βλέπω να έχουν έξω την ελληνική σημαία και να έχουν άλλες σημαίες, πολύχρωμες. Δεν είναι έτσι. Είμαστε Έλληνες. Υπάρχει ελληνική σημαία και αυτή πρέπει να κυματίζει παντού».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ελλάδα σε ΣΟΚ: Αντιστοιχούν 168 θάνατοι κάθε 100 γεννήσεις

Τα φυσικά ισοζύγια (γεννήσεις-θάνατοι) στη χώρα μας έχουν αλλάξει πρόσημο,  μετατρεπόμενα για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία μας από θετικά σε αρνητικά, ουσιαστικά μετά το 2010. Η...

Η φωτογραφία της ημέρας

Έφτασε η ώρα της Επίσημης Αγαπημένης! 3 Ιουλίου 2024

Μητσοτάκης: Στο αμαξοστάσιο ΟΣΥ βρέθηκε ο πρωθυπουργός – 900 καινούργια λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν μέχρι...

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ρέντη πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Τετάρτης -λίγο μετά τις έξι- ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την...

Σαν σήμερα 3 Ιουλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1866: Η Πρωσία γίνεται ηγέτιδα δύναμη του γερμανικού έθνους, νικώντας την Αυστρία στη...

Φωτιά στην Θάσο: Κεραυνοί άναψαν δύο διαφορετικές εστίες

Δύο διαφορετικές φωτιές ξέσπασαν τα ξημερώματα στην Θάσο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική προκλήθηκαν από έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Οι φωτιές καίνε σε δασικές εκτάσεις και οι φλόγες δεν...

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Πού θα χτυπήσει η 48ωρη κακοκαιρία

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ το πρωί της Τετάρτης (3/7) με τα επικαιροποιημένα προγνωστικά στοιχεία για την πορεία της κακοκαιρίας...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Τετάρτη 3 Ιουλίου σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι και όσες φέρουν το όνομα: Ανατόλιος, Ζουμπουλία, Υάκινθος, Υακίνθη, Υάνθη, Ιάνθη.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Γιαννακόπουλος: “Το τέλος το ορίζει ο δυνατός”

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε θέση μετά τον ορισμό των διαιτητών και μίλησε για τη...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10 Ιουνίου του 2018 “έφυγε” ο Παύλος Γιαννακόπουλος

Σήμερα το πρωί συμπληρώθηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που ο Παύλος Γιαννακόπουλος...

Γιαννακόπουλος: Το βίντεο με την υπογραφή του Ναν

O Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιβεβαίωσε μέσα από την δραστηριότητά του στα ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα την...

Μήνυμα Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό

Στιγμές μετά από το φινάλε του αγώνα με τη Βίρτους Μπολόνια και τη νίκη...