Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
23.7 C
Athens

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται η εσωκομματική μάχη πριν από την συνεδρίαση της Κ.Ε – Ποιοι θα είναι τελικά υποψήφιοι

Με την εσωκομματική ένταση να παραμένει στα «κόκκινα», και τις ζυμώσεις στο παρασκήνιο να εντείνονται, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζουν το Σάββατο για να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για το συνέδριο και την εκλογή νέου αρχηγού στο κόμμα. Όπως όλα δείχνουν, θα είναι μια εκλογική κούρσα σε… αχαρτογράφητα νερά και με ανελέητες μετωπικές συγκρούσεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, συνεχίζει να βρίσκεται στο στόχαστρο ηγετικών στελεχών της ομάδας των «87». Η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο Attica TV, το βράδυ της Παρασκευής (20/9) έριξε εκ νέου «βολές» στον έκπτωτο αρχηγό λέγοντας πως «αυτός ο οποίος θέλει να ηγηθεί πρέπει να σέβεται τις αξίες και τις αρχές ενός αριστερού σύγχρονου κόμματος» ενώ αναφορικά με τους 76.000 ψηφοφόρους οι οποίοι στήριξαν τον Στέφανο Κασσελάκη στις περσινές εσωκομματικές εκλογές, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «είμαι σίγουρη ότι αν πέρσι είχαν εμφανιστεί οι θέσεις του δεν θα ήταν ίδια η έκβαση του αποτελέσματος». Ακόμη, η κα Γεροβασίλη εκτίμησε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία» για να επανεκλεγεί.

Στη δήλωσή της αυτή, αντέδρασε ο Πέτρος Παππάς, «Θα του αφαιρέσει την ιθαγένεια δηλαδή;», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την πλευρά των Kasselistas που παραμένουν στις… επάλξεις μετά τη μομφή στο πρόσωπο του πρώην αρχηγού του κόμματος.

Όσον αφορά τις υποψηφιότητες, η Όλγα Γεροβασίλη δεν έδωσε σαφή απάντηση μιλώντας στο Attica TV. Αρκέστηκε να πει ότι θα ανακοινώσει την απόφασή της τις επόμενες ημέρες.

Η υποψηφιότητά Φάμελλου

Αντίθετα, λέγεται ότι ο Σωκράτης Φάμελλος έχει πάρει τις αποφάσεις του. Η υποψηφιότητά του φέρεται να έχει «κλειδώσει» και απομένουν κάποιες τελικές συζητήσεις για αν θα επιλέξει να το ανακοινώσει το Σαββατοκύριακο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, εκπροσωπώντας στην ουσία τους “100”.

Η στρατηγική του συμπεριλαμβάνει και την προσέλκυση ψηφοφόρων των περσινών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ωστόσο στη συνέχεια είτε εντάχθηκαν στη Νέα Αριστερά είτε αποτραβήχτηκαν εντελώς.

Όπως κι αν έχει, ο Παύλος Πολάκης, εκτιμούν πολλοί, θα είναι αυτός που θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό τη μάχη, είτε υπέρ του είτε υπέρ του υποψηφίου τον οποίο θα στηρίξει στο β΄ γύρο αν δεν είναι ο ίδιος παρών σε αυτόν.

Έτσι κι αλλιώς, ενδεικτική της έκρυθμης κατάστασης στο κόμμα ήταν η αποστροφή της Όλγας Γεροβασίλη σε τηλεοπτική συνέντευξη πως είναι βέβαιη ότι ο κ. Κασσελακης δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία για τη χώρα «και θα δώσουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας για να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι θεωρείται δεδομένη η υποψηφιότητα του Παύλο Πολάκη, που έχει δηλώσει δημοσίως ότι θα κατέλθει στις εκλογές, και αναμένεται να είναι ο τρίτος (;) πόλος στην εσωκομματική μάχη, καθώς  πολλοί εκτιμούν ότι, θα είναι αυτός που θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό τη μάχη, είτε υπέρ του είτε υπέρ του υποψηφίου τον οποίο θα στηρίξει στο β΄ γύρο αν δεν είναι ο ίδιος παρών σε αυτόν.

Παραίτηση Ακρίτα και «βόμβες» από Γεωργόπουλο

Στο ήδη τεταμένο κλίμα στο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να προστεθεί και ο ντόρος από την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η οποία, ωστόσο, δεν έγινε αποδεκτή από τον Νίκο Παππά.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν με αφορμή τη φωτογραφία που επέλεξε η Έλενα Ακρίτα στην ανάρτηση που έκανε για να σχολιάσει τη δημοσκόπηση του ΟΡΕΝ, το βράδυ της Πέμπτης. Στο πλάνο φαίνεται μια τηλεόραση με το σχετικό γράφημα που δείχνει τη δημοσκοπική κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ στην 5η θέση, ωστόσο αυτό που «ξεσήκωσε» πολλούς χρήστες ήταν ότι στο φόντο υπήρχε και μία εσωτερική πισίνα.

«Τώρα στο Open, ο ΣΥΡΙΖΑ πέμπτος. Καλά το πάμε, ο κόσμος μάς αποθεώνει, συνεχίζουμε με μπρίο το ίδιο βιολί. Προσφυγή στις κάλπες χτες» ήταν το σχόλιο που έκανε αρχικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα.

Ευθείες βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε μέσω του Attica TV o Θύμιος Γεωργόπουλος – πρώην οικονομικός διευθυντής του κόμματος – ο οποίος τον Φεβρουάριο εκπαραθυρώθηκε από τον πρώην αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Στόχος του ήταν να κάνει μία ΙΚΕ (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία), επί προεδρίας του μου ζητήθηκε σχέδιο για την εκποίηση του κτιρίου της Κουμουνδούρου» αποκάλυψε ο κ. Γεωργόπουλος λέγοντας μάλιστα πως όταν ενημέρωσε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής για τα οικονομικά στοιχεία του κόμματος ρώτησε εάν υπάρχει κάποιο τέτοιο σχέδιο, το οποίο ωστόσο του διέψευσε η Ράνια Σβίγκου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, η ομογένεια ο Νετανιάχου και ο...

Αντίστροφη μέτρηση για την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην 79η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ πιθανώς την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη. Εν μέσω εκρηκτικού, κυριολεκτικά...

Αγριεύει ο εμφύλιος πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ: Η Τζάκρη πηγαίνει τον Ραγκούση στα δικαστήρια

Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που προοιωνίζεται «εκρηκτική», τα δύο μέλη του ΠΣ του κόμματος αντήλλαξαν νέους διαξιφισμούς. Οι...

Μέση Ανατολή: Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή. Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε απόψε ότι το Ισραήλ...
Εφορία: Τι θα πληρώσουμε για εισοδήματα, ακίνητα και Ι.Χ.

Τι αλλάζει στην φορολογία περίπου 735.000 ελεύθερους επαγγελματίες – Ανατροπές στο τεκμαρτό εισόδημα

Περίπου 735.000 ελεύθερους επαγγελματίες θα επηρεάσουν οι παρεμβάσεις που θα τεθούν σε ισχύ από το 2025, όπως προβλέπονται στον σχεδιασμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας...

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε η Έλενα Ακρίτα από την ΚΟ

«Παρά το γεγονός ότι ζητησα συγγνώμη για το λάθος μου, έκρινα ότι έχω ηθικό χρέος να παραιτηθώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ»,...
Εντός της ημέρας αποφυλακίζεται ο Γιάννος Παπαντωνίου

Αθώος ο Γ. Παπαντωνίου

Aθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τα εξοπλιστικά των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού το 2003. Ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου...

Χαρδαλιάς: Η Αττική δεν είναι θωρακισμένη – Ζήτησε περισσότερα χρήματα από την κυβέρνηση

Αυτοψία στον Μαραθώνα, στο πλαίσιο του καθαρισμού των ρεμάτων στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, πολλά από τα οποία παραμένουν μπαζωμένα, έκανε νωρίς το πρωί...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αγριεύει ο εμφύλιος πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ: Η Τζάκρη πηγαίνει τον Ραγκούση στα δικαστήρια

Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που προοιωνίζεται «εκρηκτική», τα...

Μέρες αντιπολίτευσης αν…

Θα ήταν οι μέρες αυτές – έχει πια ωριμάσει ο καιρός – μέρες αντιπολίτευσης...

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε η Έλενα Ακρίτα από την ΚΟ

«Παρά το γεγονός ότι ζητησα συγγνώμη για το λάθος μου, έκρινα ότι έχω ηθικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Με 30 υπογραφές και χωρίς κριτήρια οι υποψηφιότητες – Στα όρια χρεοκοπίας η Κουμουνδούρου

Με αυξημένη πλειοψηφία εγκρίθηκε το κείμενο εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προς την...