Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024
23.4 C
Athens

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ανάσα …από την διάσπαση

Στο παρά πέντε μιας νέας διάσπαση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΕ η οποία αποφάσισε με 138 ψήφους υπέρ τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκης για την προεδρία του Κόμματος.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το όνομά του θα απουσιάζει από την την τελική λίστα υποψηφίων που κλείσει επίσημα στις 24 Οκτωβρίου, ωστόσο την απόφαση αποκλεισμού του θα πρέπει να επικυρώσει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου.

Με μια αφίσα με σύνθημα “Η φωνή μας είναι το συνέδριο” ο Στέφανος Κασσελάκης επαναλαμβάνει ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ και προς ώρας τουλάχιστον δηλώνει εμμέσως ότι δεν καταθέτει τα όπλα ούτε αναγνωρίζει την απόφαση της ΚΕ του κόμματος.

Υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη κάνουν λόγο για πραξικόπημα και αναφέρουν πως ίδιος από αύριο θα συναντήσει από κοντά τους ψηφοφόρους του κόμματος με περιοδεία σε όλη τη Ελλάδα.

«Η Κεντρική Επιτροπή πήρε μια πολύ δύσκολη απόφαση. Κάναμε ακόμη ένα βήμα συνθετικό παρότι υπήρξε προσπάθεια υπονόμευσης. Προχωράμε με τον οδικό χάρτη που έχουμε επιλέξει» δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Σωκράτης Φάμελος.

Από τη συνεδρίαση της ΚΕ απείχε ο Παύλος Πολάκης: “Εξώδικα» και φαντασιώσεις μεγαλείου αποσύρθηκαν… Ο νικητής των εκλογών θα προκύψει στο φως, με τίμια αντιπαράθεση και με όλους παρόντες” έγραψε στα σόσιαλ.

Νωρίτερα κατά τη συνεδρίαση της ΚΕ η Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για “καθοριστική στιγμή για να διασώσουμε το κόμμα και την ιστορία μας, λέγοντας ως Εδώ” στον Στέφανο Κασσελάκη.

Προσωπική στρατηγική καταλόγισε στον Στέφανο Κασσελάκη και ο Νικόλας Φαραντούρης υπογραμμίζοντας πως πρέπει να δοθεί ένα τέλος στον ευνουχισμό των οργάνων.

Πρόταση για απόρριψη της υποψηφιότητας Κασσελάκη κατέθεσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας πρόταση με την οποία συντάχθηκε και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην επιτροπή δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής, ζήτησε ο πρώην οικονομικός διευθυντής του κόμματος Θύμιος Γεωργόπουλος.

Από την άλλη πλευρά, η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου, ανακοινώνοντας την παραίτησή της από την Κεντρική επιτροπή μίλησε για πολιτικό κυνισμό και μεθοδεύσεις που οδηγούν στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους και η τοποθέτηση της κ. Τζάκρη: ‘Ήρθε η ώρα από την γραφειοκρατική διαστροφή να περάσουμε στην συμμετοχική δημοκρατία των μελών… Είναι πολύ μεγάλη η παράταξη για να καταντήσει θλιβερή ουρά του διαπλεκόμενου πολιτικού συστήματος” είπε μεταξύ άλλων.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκλεισμό Κασσελάκη από τις κάλπες ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία της ΚΕ

Με 138 ψήφους σε σύνολο 151 πέρασε η απόφαση ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος ο Κασσελάκης για την διεκδίκηση της ηγεσίας του...

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση διαγραφής του Στ. Κασσελάκη κατατέθηκε στην Κεντρική Επιτροπή

Πρόταση διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη κατέθεσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θύμιος Γεωργόπουλος. Εξηγώντας την πρότασή του, ο κ. Γεωργόπουλος ανέφερε: «Υπάρχουν οι...

Ερντογάν: Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να επιδείξουν βούληση για λύση και να αφήσουν πίσω...

Στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής του στην Τουρκία από την επίσκεψή του στο Βελιγράδι. Το σχετικό απόσπασμα...

Νέα Δημοκρατία: Το “μασάζ” σε βουλευτές συνεχίζεται αλλά ετοιμάζεται και νέο “χτύπημα”

Όλες τις προηγούμενες ημέρες που τα ΜΜΕ ασχολούνταν με τον πολιτικό πολιτισμό του ΠΑΣΟΚ και τις παραστάσεις τσίρκου του ΣΥΡΙΖΑ, οι υπουργοί συνέχισαν τα...

Τυφώνας Μίλτον: Στους 17 οι νεκροί – Χωρίς ρεύμα σχεδόν 2 εκατ. σπίτια και...

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, μετά το χτύπημα του τυφώνα Μίλτον που προκάλεσε σημαντικές καταστροφές στη Φλόριντα. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι...

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Αρχίζει η συνεδρίαση – Διαπιστώθηκε απαρτία

Απαρτία σημειώθηκε στην ΚΕ και η συνεδρίαση θα διεξαχθεί κανονικά, σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την αποτυχημένη προσπάθεια της πλευράς Κασσελάκη να τη σαμποτάρει απέχοντας...

ΕΔΕ για τον θάνατο του πυροσβέστη από ανατροπή οχήματος στον Ασπρόπυργο

Προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση θα διεξαχθεί για τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος που προκάλεσαν χθες τον θάνατο ενός πυροσβέστη και τον...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

“Χτύπησε” ο Γεωργιάδης για Κασσελάκη: “Τον απέκλεισαν γιατί ήξεραν ότι θα τους κέρδιζε”

Ανάρτηση μετά την είδηση του αποκλεισμού του Στέφανο Κασσελάκη από τις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκλεισμό Κασσελάκη από τις κάλπες ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία της ΚΕ

Με 138 ψήφους σε σύνολο 151 πέρασε η απόφαση ότι δεν μπορεί να είναι...

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση διαγραφής του Στ. Κασσελάκη κατατέθηκε στην Κεντρική Επιτροπή

Πρόταση διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη κατέθεσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θύμιος...

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Αρχίζει η συνεδρίαση – Διαπιστώθηκε απαρτία

Απαρτία σημειώθηκε στην ΚΕ και η συνεδρίαση θα διεξαχθεί κανονικά, σύμφωνα με πληροφορίες, παρά...