Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
25.1 C
Athens

Στρατηγός Χεγκάζι σε Στρατηγό Φλώρο: Ευπρόσδεκτος ο ελληνικός στόλος στην Αίγυπτο

Ελλάδα και Αίγυπτος βρίσκονται σε ιστορικό υψηλό σε ότι αφορά το ύψος της στρατιωτικής συνεργασίας, το οποίο ολοένα κι εμβαθύνεται.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στα πρόσφατα εγκαίνια του νέου ναυστάθμου της χώρας στην Αλεξάνδρεια υπό την ονομασία «3η Ιουλίου» , ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ήταν μαζί με τον ομόλογό του από την Σαουδική Αραβία, από τους υψηλότερους προσκεκλημένους της τελετής.

Τότε, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη.

Στόλος Αίγυπτος

Η νέα ναυτική βάση στην περιοχή GARGOUB, στις βορειοδυτικές ακτές της Αιγύπτου, αποτελεί την μεγαλύτερη ναυτική βάση της Αιγύπτου, καθώς εκτείνεται σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα.

Τα εγκαίνια της βάσης, με την ονομασία «3η Ιουλίου», έγιναν από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Στόλος Αίγυπτος

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΔ) της Αιγύπτου, Αντιστράτηγος Μοχάμεντ Φαρίντ Χεγκάζι, έχουν μία συχνή και πολύ στενή συνεργασία, με πρόσφατα αποτελέσματα των σχέσεων των δύο ανδρών η αποστολή των ελικοπτέρων Chinook από την Αίγυπτο με πυροσβεστικούς κάδους και προσωπικό στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε Αττική και Εύβοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, με προσωπική πρωτοβουλία του Στρατηγού Φλώρου, η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, που επέστρεφε από τον Λίβανο, όπου την διαδέχθηκε η φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ για την επιχείρηση UNIFIL, υπήρξε εισήγηση η φρεγάτα να καταπλεύσει στον νέο ναύσταθμο της Αλεξάνδρειας.

Για να πάρει την άμεση απάντηση από τον Αιγύπτιο Αρχηγός ότι «ο ελληνικός στόλος είναι πάντα ευπρόσδεκτος».

Στόλος Αίγυπτος
Στόλος Αίγυπτος
Στόλος Αίγυπτος

Έτσι, η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ έγραψε ιστορία αφού έγινε η πρώτη ελληνική φρεγάτα που έδεσε στη νέα υπερσύγχρονη ναυτική βάση του Γκαρμπούγκ, στην Αλεξάνδρεια.

Ο κατάπλους της ΣΑΛΑΜΙΣ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Αυγούστου, τόσο σε υλοποίηση του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ για συνεργασία και συνεκπαίδευση με μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων φίλων και σύμμαχων χωρών που επιχειρούν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, όσο και στο πλαίσιο της διαρκώς ενισχυόμενης διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας της χώρας μας με την Αίγυπτο.

Στόλος Αίγυπτος
Στόλος Αίγυπτος


Στόλος Αίγυπτος

Την Κυριακή 22 Αυγούστου, η ελληνική φρεγάτα απέπλευσε για το Ναύσταθμο Σαλαμίνας και πραγματοποίησε συνεκπαίδευση με την Αιγυπτιακή Φρεγάτα ENS ALEXANDRIA στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Βάσης, στην Μεσόγειο. Κατά την εν λόγω συνεκπαίδευση εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, ανταλλαγής τακτικής εικόνας, προχωρητικών ελιγμών και θαλάσσιας ασφάλειας (maritime security).

«Ο συνδυασμός του κατάπλου της Φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ στην Ναυτική Βάση «3η ΙΟΥΛΙΟΥ» με το PASSEX μετά τον απόπλου της, συνέβαλε έτι περαιτέρω στην προαγωγή της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Αιγύπτου η οποία αναβαθμίζεται διαρκώς», επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ σε σχετική του ανακοίνωση.

Στόλος Αίγυπτος


Στόλος Αίγυπτος

Υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων την υπογραφή, σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για Παροχή Εκπαίδευσης σε Ελληνικά Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε Αιγύπτιους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Μαθητές Παραγωγικών Σχολών αλλά και την ολοένα και πιο ενισχυμένη άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ».


Του Χρήστου Μαζανίτη

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Από 1η Ιανουαρίου 2025 αυξάνονται 2 εκατ. συντάξεις, καταργείται το τέλος...

Τα κυβερνητικά μέτρα μόνιμης τόνωσης των εισοδημάτων παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η Ελλάδα αλλάζει όχι μόνο από το...

Επίθεση Κασσελάκη σε Πολάκη για ομοφοβία: Το δικό σου lifestyle είναι της ανδρικής σχολής,...

Επίθεση στον Παύλο Πολάκη εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης, κάνοντας λόγο για «lifestyle της ανδρικής σχολής», αναφερόμενος στις αναρτήσεις του βουλευτή Χανίων. Ενώ συνεδριάζει η Κεντρική...
Ο κορωνοϊός επιβιώνει έως 28 μέρες πάνω στις οθόνες των κινητών και άλλες επιφάνειες

Χρυσοχοΐδης στη ΔΕΘ: Ανακοίνωσε ότι το Panic button επεκτείνεται και στους ανηλίκους

Την επέκταση της εφαρμογής panic button και στους ανηλίκους ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τα εγκαίνια του...

Πρόταση μομφής εναντίον Κασσελάκη από τους “87” με 100 υπογραφές – Πολάκης: Θέτω ζήτημα...

Πρόταση μομφής κατέθεσαν οι «87», που συνοδεύεται από 100 υπογραφές και στο βήμα ανέβηκε και ο Παύλος Πολάκης ο οποίος είπε: Θέτω ζήτημα ηγεσίας.
Το ηλεκτρονικό εμπόριο κερδίζει σημαντικό έδαφος

Κεραμέως: Προανήγγειλε πλήρη ψηφιοποίηση της απονομής συντάξεων

Τις εγκαταστάσεις ψηφιοποίησης της ασφαλιστικής ιστορίας πολιτών για τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) επισκέφθηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου η Υπουργός Εργασίας και...

Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή: Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου – Αιχμές για Τσίπρα και...

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος όπου όλα τα αντιμαχόμενα… στρατόπεδα θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους...

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο αμφισβήτησης από 99 μέλη της ΚΕ – Ζητούν προσφυγή στη βάση

Συνεδριάζει σήμερα Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με την εισήγηση του προέδρου του Κόμματος, Στέφανου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Στρατηγός Φλώρος: Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην 3η Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας “DEFEA 2023”

Η επίσκεψή μου ολοκληρώθηκε με περιήγηση στα εντυπωσιακά περίπτερα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και...

Στρατηγός Ταμουρίδης : Όχι στην «συνεκμετάλλευση»!

Άρχισαν πάλι να μιλάνε για συνεκμετάλλευση των δικών μας πόρων του Αιγαίου και της...

Στρατηγός Ταμουρίδης : Αγαπητοί γείτονες Τούρκοι!

Βλέποντας και ακούγοντας την επικίνδυνα κλιμακούμενη πολεμική ρητορική του Ερντογάν και των άλλων τούρκων...

Στρατηγός Φλώρος: Πληρωμένη απάντηση στον Ερντογάν – «Κολύμπι θα χρειαστούν… αυτοί που έρχονται»

Οι Έλληνες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι!», δήλωσε κατηγορηματικά ο Α/ΓΕΕΘΑ, ενώ έστειλε και ένα...