Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
25.1 C
Athens

Πέντε συμβουλές για να μην σας “κλέψουν” ποτέ στο βενζινάδικο

Η εκρηκτική αύξηση στις τιμές των υγρών καυσίμων δεν έχει προκαλέσει μόνο πρωτοφανές κύμα αυξήσεων σε όλα τα προϊόντα και τα αγαθά αλλά ταυτόχρονα και σημαντικές αρρυθμίες στη λειτουργία των πρατηρίων καυσίμων και την ποιότητα των υπηρεσιών που οφείλουν να προσφέρουν.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι τους τελευταίους μήνες τα φαινόμενα νοθείας στο καύσιμο και των πειραγμένων αντλιών έχουν πολλαπλασιαστεί.

Στην προκειμένη περίπτωση αυτό που μας απασχολεί ως καταναλωτές είναι η ασπίδα προστασίας την οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε ώστε να μην γίνουμε τα θύματά τους.

Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών του αργού

Η ιστοσελίδα carandmotor απαρριθμεί πέντε σημεία:

Η επιλογή του πρατηρίου

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τοποθετήσαμε την επιλογή του πρατηρίου στην πρώτη θέση της λίστας μας, καθώς στην περίπτωση που αποφύγουμε τις κακοτοπιές σε αυτό το στάδιο, τότε τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα και ο ανεφοδιασμός του αυτοκινήτου μας πιο ασφαλής.

Αυτό, λοιπόν, που θα πρέπει να κάνουμε είναι να κλείσουμε τα αυτιά στις σειρήνες των απροσδόκητα χαμηλών τιμών και να παραμείνουμε πιστοί στις καταναλωτικές μας συνήθειες, επιλέγοντας το πρατήριο το οποίο εμπιστευόμαστε και όχι απαραίτητα το πιο προσιτό.

Επιβλέπουμε τη διαδικασία του ανεφοδιασμού

Η φυσική παρουσία μας κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού λειτουργεί αποτρεπτικά για εκείνους που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν και να αξιοποιήσουν εις βάρος μας την έλλειψη προσοχής μας.

Ιδανικά, λοιπόν, θα πρέπει να είμαστε όχι απλά παρόντες στον ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου αλλά και με το βλέμμα μας στραμμένο στα κρίσιμα αριθμητικά στοιχεία της αντλίας.

Η παρουσίας στην αντλία μπορεί να αποτρέψει και τον ανεφοδιασμό του οχημάτος με το λάθος… καύσιμο, ένα φαινόμενο όχι ιδιαίτερα σπάνιο στις ημέρες μας.

Ζητείστε απόδειξη

Μετά τον ανεφοδιασμό το πρατήριο είναι υποχρεωμένο να εκδώσει το ανάλογο παραστατικό, στο οποίο δεν αναγράφεται μόνον η χρηματική συναλλαγή αλλά και η ποσότητα καυσίμου την οποία προμηθευτήκατε.

Εν ολίγοις, συνιστά ένα κρίσιμο αποδεικτικό στοιχείο το οποίο θα πρέπει να διατηρήσετε τις επόμενες ημέρες στο αρχείο σας, στην περίπτωση που χρειαστεί να το προσκομίσετε και να διεκδικήσετε το δίκιο σας αν θεωρήσετε ότι έχετε πέσει θύμα απάτης.

Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ

Γνωρίζοντας την πραγματική χωρητικότητα του ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας μπορείτε να υπολογίσετε κατά προσέγγιση τα λίτρα τα οποία είναι ικανό να δεχθεί μέχρι να γεμίσει πλήρως. Αντιστοίχως, μπορούμε να εκτιμήσουμε αν η ποσότητα καυσίμου την οποία προμηθευτήκαμε αντιστοιχεί στην δική μας πραγματικότητα και όχι του πρατηριούχου.

Σημειώστε, ότι θα πρέπει να εστιάζουμε στην ποσότητα των λίτρων και στο χρηματικό ποσό, το οποίο διαφοροποιείται καθώς αυξομειώνοντας οι τιμές των υγρών καυσίμων.

Αναγνωρίστε τα μηνύματα που σας στέλνει το αυτοκίνητό σας

Ακόμα κι αν ακολουθήσετε όλες τις παραπάνω συμβουλές, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να εξαπατηθείτε σε κάποιο πρατήριο καυσίμων. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι σημαντικό να βρισκόμαστε πάντα σε εγρήγορση και να μπορούμε να εντοπίσουμε άμεσα την όποια αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του κινητήρα.

Οι διακοπές στη λειτουργία του, η ανεξήγητα αυξημένη κατανάλωση, η χαμηλή απόδοση και φυσικά η ενεργοποίηση της ένδειξης check engine, ίσως αποτελούν ενδείξεις ότι έχουμε προμηθευτεί νοθευμένο ή κακής ποιότητας καύσιμο.

Αν και η ζημιά ενδεχομένως να έχει ήδη γίνει, υπάρχουν τρόπο ώστε να την περιορίσετε, ενώ οφείλεται να βάλετε το πρατήριο το οποίο επισκεφθήκατε πρόσφατα στη μαύρη λίστα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σοκαρισμένη η Κρήτη από τον κακοποιητή ιερέα: Συνεχίζει να λειτουργεί παρά τα βασανιστήρια στη...

Σοκ και οργή έχει προκαλέσει η υπόθεση με τον 74χρονο ιερέα από τα Χανιά της Κρήτης, ο οποίος αποδείχθηκε ότι για δεκαετίες χτυπούσε και...
Συνελήφθη ο προπονητής που κατηγορείτε ότι βίασε την 21χρόνη σήμερα αθλήτρια της ιστιοπλοΐας όταν ήταν 11 ετών

Στη φυλακή οι δύο Κρητικοί που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι δύο κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του 49χρονου Ελληνοκαναδού, τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου στο κέντρο...

Γιατί ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για να πάρουμε τις αποφάσεις της χρονιάς

Σε όποια ηλικία κι αν βρισκόμαστε σήμερα, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι ο Σεπτέμβριος έχει καθιερωθεί στο μυαλό μας ως η αρχή της χρονιάς,...

Υπόθεση Λύτρα: Τη μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα ζητά ο Εισαγγελέας

Τη μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα ζητά ο εισαγγελέας του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ως προς την υπόθεση του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα. Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρόταση του προς...

Ανάβυσσος: Δύο νεκροί σε τροχαίο χθες το βράδυ

Δύο άτομα έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή της Αναβύσσου. Ειδικότερα, το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το...

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό – Έρχονται βροχές και καταιγίδες- Πόσο θα διαρκέσουν

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην...
Εθνικό Σύστημα Υγείας: Στο κόκκινο - Αγώνας δρόμου για κενή κλίνη σε ΜΕΘ

Κρήτη: Σε ΜΕΘ ο 69χρονος κτηνοτρόφος που δέχθηκε επίθεση στο ποιμνιοστάσιο του

Στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μεταφέρθηκε αργά χθες τη νύχτα (6-9-2024), ο 69 χρόνος κτηνοτρόφος ο οποίος το πρωί της Παρασκευής, δέχθηκε επίθεση...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Στη Βουλή η επιβολή έκτακτης εισφοράς στα περσινά  υπερκέρδη των διυλιστηρίων

Κατατέθηκε χθες το βράδυ  στη Βουλή, στο σχέδιο νόμου για την «Ενσωμάτωση του άρθρου...

Πανελλαδικές 2024: 4+1 συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα

Ξεκινά σε λίγες μέρες η δοκιμασία των Πανελληνίων εξετάσεων και το άγχος τόσο για...

Bενζίνη: Η Ζήτηση θα ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019 το φετινό καλοκαίρι -Aνησυχία για αύξηση των τιμών

Η παγκόσμια ζήτηση βενζίνης θα παραμείνει ισχυρή αυτό το καλοκαίρι, παρά τα πρόσφατα σημάδια...

Οι πρατηριούχοι δεν θέλουν να το ξέρεις: Η αιτία που πρέπει να βάζεις βενζίνη μόνο τη Δευτέρα

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιβεβαιώνει τις παρατηρήσεις που γίνονται καθημερινά σχετικά...