Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
27.4 C
Athens

Πέντε νέοι τύποι έρωτα σύμφωνα με τους ειδικούς

Όπως παρουσιάζει, η Ava Skoupsky στο Psychologies.com, οι σχέσεις αλλάζουν και ένας ειδικός αποκάλυψε τους 5 νέους τύπους έρωτα που προκαλούν αναστάτωση στη νέα γενιά.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι σχέσεων: πλατωνικές, συζυγικές, ανοιχτές, προκαθορισμένες. Και όταν πρόκειται για τη σεξουαλικότητα, οι παραλλαγές πολλαπλασιάζονται: ετεροφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, ασεξουαλικοί, ομοφυλόφιλοι, πολυγαμικοί κ.ο.κ. Τέλος, οι σχέσεις πάντα εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου και γεννιούνται νέες μορφές έρωτα και σχέσεων.

Με αυτό το σκεπτικό, μια μελέτη ερευνητών της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα στο Μπλούμινγκτον, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Family Relations το 2021, εντόπισε πέντε νέους τύπους έρωτα που απευθύνονται στη νέα γενιά.

Οι 5 νέοι τύποι έρωτα

Η μελέτη δείχνει ότι υπάρχουν νέες μορφές έρωτα που γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες μεταξύ της νέας γενιάς. Για να εντοπίσουν αυτούς τους πέντε τύπους αγάπης, οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από 396 ενήλικες που βρίσκονταν σε ερωτική σχέση αλλά δεν ήταν παντρεμένοι. Και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Αρκετές μορφές έρωτα και σχέσεων ξεχωρίζουν. Ιδού ποιες είναι αυτές: 

Ευτυχισμένη, σταθερή αγάπη 

Αυτό το είδος αγάπης υιοθετείται από το 30,8% των ερωτηθέντων. Εδώ, οι άνθρωποι έχουν μια βαθιά σωματική και συναισθηματική σύνδεση. Η δέσμευση είναι αμοιβαία και η σχέση είναι σταθερή. Προβλέπεται ο γάμος. 

Ευτυχισμένη, ανεξάρτητη αγάπη 

Υιοθετείται από το 18,9% των συμμετεχόντων, αυτός ο τύπος αγάπης χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα σχέσης και συναισθηματική οικειότητα. Ωστόσο, οι σύντροφοι διατηρούν την ανεξαρτησία τους και εκτιμούν την προσωπική τους ευημερία, ώστε να μπορούν επίσης να ευδοκιμήσουν μαζί. 

Εξερευνητική αγάπη 

Για το 17,9%, αυτός ο τύπος αγάπης είναι μια μορφή ελευθερίας και σιωπηρής συμφωνίας. Υπάρχει χώρος για εξερεύνηση και μη δέσμευση. Η μακροχρόνια δέσμευση είναι δύσκολο να την οραματιστεί κανείς. 

Παγιδευμένη αγάπη

Για το 23% των συμμετεχόντων, αυτή η μορφή αγάπης είναι ένα είδος παγίδας. Υπάρχει ελάχιστη αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο συντρόφων και μικρή προσωπική ικανοποίηση. Αυτό το είδος σχέσης οδηγεί γενικά σε απογοήτευση και στη συνέχεια σε χωρισμό. 

 Πλατωνικός έρωτας

Τέλος, το 9,3% των συμμετεχόντων υιοθετεί μια πλατωνική, πλασματική αγάπη. Τα συναισθήματα είναι συχνά πολύ έντονα, είτε αρνητικά είτε θετικά, όπως επισημαίνει ο Forbes. Η σχέση είναι συχνά συνώνυμη με μια βόλτα στο τρενάκι του λούνα παρκ. Ένα μάλλον εξαντλητικό είδος αγάπης!

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο πρώτος τύπος έρωτα: «ευτυχισμένος και σταθερός» είναι αυτός που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Τα ευρήματα της έκθεσης είναι σαφή: «Οι ρομαντικές σχέσεις των ενηλίκων διαφέρουν ως προς τη δυναμική της σχέσης, τη συναισθηματική και σωματική οικειότητα και τη δέσμευση», σύμφωνα με έναν από τους συντάκτες της μελέτης, τον Jonathon Beckmeyer. 

Και πρόσθεσε: «Στόχος μας ήταν να χρησιμοποιήσουμε διάφορες διαστάσεις των ρομαντικών σχέσεων για να προσδιορίσουμε μια τυπολογία των αναδυόμενων ρομαντικών σχέσεων των ενηλίκων». Και τώρα έγινε!

Λοιπόν, σε τι τύπο σχέσης βρίσκεστε; 

Πηγή: https://www.psychologies.com/couple/seduction/rencontres/Voici-5-nouveaux-types-damour-selon-des-experts-580219

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου;

Τι μας περιμένει; ΚριόςΑγαπητέ Κριέ, λόγω της Νέας Σελήνης, στο ζώδιο της Παρθένου που σχηματίζεται σήμερα, καταφέρνεις να βάλεις στην ζωή σου τάξη και να...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου;

Τι μας περιμένει σήμερα; ΚΡΙΟΣ Μπορεί να αισθάνεστε ότι κάποιος σας ενοχλεί, κάτι σας ξενερώνει, κάποιος δεν ήρθε στη ζωή σας για καλό! ΤΑΥΡΟΣ Στα εpωτικά, λίγη υπομονή...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου;

Τι μας περιμένει; ΚΡΙΟΣ Αγαπητέ μου Κριέ, για σήμερα Τρίτη οι πλανητικές όψεις είναι αντιφατικές. Το πρωί παρατηρούμε την Σελήνη από το ζώδιο του Ταύρου να...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου;

Τι μας περιμένει; Κριός Η σημερινή ημέρα φίλε Κριέ, είναι σίγουρα τυχερή, αφού θα σου προσφέρει πολλές ευκαιρίες, για να καταφέρεις να πετύχεις στόχους και όνειρα,...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου;

Τι μας περιμένει; ΚριόςΣήμερα φίλε Κριέ κερδίσεις πόντους στις διαπροσωπικές σου συναναστροφές, λόγω της τάσης σου να είσαι γλυκός, συναισθηματικός και τρυφερός με τους άλλους!...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου;

Τι μας περιμένει; Κριός Αγαπητέ Κριέ, με την Αντίθεση Ερμή-Δία την σημερινή ημέρα, η λάθος συννενόηση, ενδεχομένωςνα φέρει αρνητικές καταστάσεις και συνέπειες, οι οποίες μπορεί να...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Και επισήμως παντρεμένος με την Μαράια 

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Μαράια Ριντλσπρίγκερ είναι και επισήμως παντρεμένοι. Ο Έλληνας σούπερ σταρ του NBA και η αγαπημένη του, μετά από οκτώ χρόνια σχέσης και...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

«Να κάνετε εγκράτεια να δοκιμαστεί ο έρωτας σας στο καμίνι της υπομονής…»

Παπά ερωτεύτηκα! Είναι αμαρτία ! ; – Όχι παιδί μου , το ότι η καρδιά...

Η δύναμη των «πέντε λεπτών»

– Ακριβώς αυτή είναι η φύσις και η δύναμις και η αξία των Μυστηρίων....

Άγιος Βαλεντίνος: Ποιος ήταν ο προστάτης του έρωτα – Οι θεωρίες που κυριαρχούν (φωτό)

Οι ερωτευμένοι όλου του κόσμου γιορτάζουν σήμερα, 14 Φεβρουαρίου, ημέρα που μαρτύρησε ο...

Αυτές είναι οι 5 εύκολες τροφές που βοηθάνε να χάσετε κιλά

Ιδανικός τρόπος για να χάσετε τα περιττά κιλά είναι μέσω της άσκησης και της...