Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024
24.9 C
Athens

ΠΑΣΟΚ: Κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες και οι υπογραφές

Κατατέθηκαν και επίσημα οι υποψηφιότητες για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στη Χαριλάου Τρικούπη, με όλους τους υποψηφίους να δηλώνουν ότι έχουν συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές, σύμφωνα με όσα προβλέπει το καταστατικό.

Η διαδικασία κατάθεσης των υπογραφών στήριξης των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος ολοκληρώθηκε στις 9μ.μ. το βράδυ της Δευτέρας (09/09).

Οι υποψήφιοι, σύμφωνα με το άρθρο 28 του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ, έπρεπε να έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον 5.000 υπογραφές μελών του κόμματος ή τις υπογραφές του 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Νίκος Ανδρουλάκης: Κατέθεσε 24.810 υπογραφές μελών και 170 από την ΚΠΕ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ υπογραφές 24.810 μελών και 170 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Ο πρόεδρος του κόμματος περιέγραψε το κεντρικό διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών στις 6 Οκτωβρίου σε ένα βίντεο που ανήρτησε στα social media.

Επέλεξε συμβολικά να μαγνητοσκοπηθεί στην τοπική οργάνωση της Αιανής Κοζάνης που ήταν από τις πρώτες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ το 1974 στον νομό και άνοιξε ξανά τα γραφεία της πριν ένα χρόνο, όπως συνέβη σε πολλές γωνιές της χώρας όπου επαναλειτούργησαν εκατοντάδες τοπικές οργανώσεις.

«Ήρθα εδώ για να συμβολίσω την απεριόριστη εκτίμηση και τον σεβασμό μου απέναντι στους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που κράτησαν όρθια τη Δημοκρατική Παράταξη τα δύσκολα χρόνια, και να τους ζητήσω να ανανεώσουμε στις 6 και στις 13 Οκτωβρίου τη σχέση εμπιστοσύνης μας. Γιατί μπορούμε μαζί να πάμε ακόμη πιο δυνατά, ακόμη πιο ψηλά» σημειώνει στο μήνυμά του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Χάρης Δούκας κατέθεσε 100 υπογραφές μελών της ΚΠΕ

Στην κατάθεση 100 υπογραφών από μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής που στηρίζουν την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος προχώρησε ο Χάρης Δούκας.

Οι υπογραφές είναι διπλάσιες του απαιτούμενου ορίου του 15% των μελών της ΚΠΕ που προβλέπει το άρθρο 28 του καταστατικού για την ανάδειξη Προέδρου στο κόμμα.

«Ήδη έχουμε συλλέξει πολλές χιλιάδες υπογραφές στήριξης από μέλη του ΠΑΣΟΚ, διαδικασία που συνεχίζεται σε συνάρτηση με τις περιοδείες του Χάρη Δούκα», σημειώνουν συνεργάτες του. Ο τελικός αριθμός θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε 14.000 υπογραφές μελών

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ 14.000 υπογραφές μελών του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Όπως ανέφερε στο σχετικό δελτίο τύπου, η συγκέντρωση των υπογραφών αποτελεί «μια ηχηρή απάντηση στις προσπάθειες χειραγώγησης των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ», αφού ο κ. Κατρίνης «ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 5.000 υπογραφών που απαιτούνται-με βάση το καταστατικό-για όσους θέτουν υποψηφιότητα, με την κατάθεση 14.000 υπογραφών, με ονοματεπώνυμο, διευθύνσεις και στοιχεία επικοινωνίας».

«Οι απαντήσεις του δίνονται στις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, με τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις ανοιχτές διαδικασίες διαλόγου που διοργανώνει» σημείωναν συνεργάτες του.

Σε δήλωσή του, αμέσως μετά την κατάθεση των υπογραφών για την υποψηφιότητά του, ο κ. Κατρίνης ανέφερε: «Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ‘’ευχαριστώ’’ στους 14.000 πολίτες που υπέγραψαν και στηρίζουν την υποψηφιότητα μου. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη τους είναι η δύναμη μου. Η συμμετοχή των πολιτών είναι η δύναμη του ΠΑΣΟΚ. Είναι η απάντηση σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου. Συνεχίζουμε, με αισιοδοξία και ελπίδα, για μια μεγάλη παράταξη, δημοκρατική και νικηφόρα»

Σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο της, η Άννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε 7.000 υπογραφές μελών του κόμματος. Η ίδια τονίζει την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να «κάνει την έκπληξη», να διεκδικήσει την πρωθυπουργία και να επανακάμψει σε πολιτικό επίπεδο.

Ο Παύλος Γερουλάνος, που κατέθεσε περίπου 8.000 υπογραφές μελών, προτείνει το σχέδιο «Αναγέννηση» για την αναμόρφωση του κόμματος, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου, που έχει καταθέσει πάνω από 8.000 υπογραφές, υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επανακαθορίσει τη φυσιογνωμία του ως μεταρρυθμιστικό και αντιλαϊκιστικό κόμμα.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Κανελλάκης έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της ΕΔΕΚΑΠ με την οποία ενημερώνει ότι έχει συγκεντρώσει 5.000 υπογραφές υποστήριξης αλλά δεν θα τις δώσει στη δημοσιότητα για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εκπληκτικός φωτισμός στο ναό του Ποσειδώνα

Ο Ναός του Ποσειδώνα, μνημείο δωρικής αρχιτεκτονικής που χτίστηκε το 440 π.Χ. πάνω στα ερείπια ενός πώρινου αρχαϊκού ναού, βρίσκεται εκεί όπου το Μυρτώο...

ΠΑΣΟΚ: Συμφωνία των έξι υποψηφίων για διεξαγωγή debate στις 24 Σεπτεμβρίου στην ΕΡΤ

Σε καταρχήν συμφωνία για διεξαγωγή debate μεταξύ των έξι υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ, μέσω της συχνότητας της ΕΡΤ, κατέληξαν οι εκπρόσωποί τους. Σύμφωνα με άτυπη...

Τεμπονέρας: Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Διονύσης Τεμπονέρας όπως διευκρινίζει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ειδικότερα, αναφέρει: «Σε σχέση...

“Αγωνία” του Ελον Μασκ για το δημογραφικό της Ελλάδας

Ο CEO του X Έλον Μασκ αναφέρθηκε μέσα από ανάρτηση του στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας. «Ουάου, σχεδόν διπλάσιος αριθμός ανθρώπων πέθαναν από τα μωρά που γεννήθηκαν στην...

Μεταναστευτικό: Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έστειλε μήνυμα από τον Έβρο για τη θωράκιση των συνόρων

Μετά το μπλόκο της Γερμανίας στους μετανάστες που τέθηκε σε ισχύ από τα από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, η ΕΛ.ΑΣ. και οι Ένοπλες Δυνάμεις...

Κενό 18.000 εκπαιδευτικών στα σχολεία

Με χιλιάδες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, λειτουργούν τα σχολεία, σύμφωνα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ). Κατά τη διάρκεια συνέντευξης...

Συνάντηση Μητσοτάκη με ΚΕΔΕ: Δεσμεύτηκε για στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Συνάντηση με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας (16/9) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε πως υπάρχουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΠΑΣΟΚ: Συμφωνία των έξι υποψηφίων για διεξαγωγή debate στις 24 Σεπτεμβρίου στην ΕΡΤ

Σε καταρχήν συμφωνία για διεξαγωγή debate μεταξύ των έξι υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ, μέσω...

ΠΑΣΟΚ: Ανακηρύχθηκαν οι 6 υποψήφιοι για την ηγεσία – Εκτός ο Καννελάκης

Έξι θα είναι τελικά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας...

Πολάκης: Ζήτησε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Παύλος...

Ανδρουλάκης: Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανοίξει διάπλατα την πόρτα της εξόδου στον κ. Μητσοτάκη 

Ενωτικό ήταν το πνεύμα της ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη στο γιορτασμό των 50 χρόνων από τη...