Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
27.4 C
Athens

Παναθηναϊκός: Πάει για την υπέρβαση με τον Πελίστρι

Με… όχημα τον Αλόνσο που τον ανέδειξε στην Εθνική Ουρουγουάης,

ο Παναθηναϊκός παλεύει την υπέρβαση με τον 22χρονο εξτρέμ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ήταν βασικός σε όλα τα ματς του Copa America!

Εντείνονται οι προσπάθειες του Παναθηναϊκού για την απόκτηση εξτρέμ. Οι «πράσινοι» προχωρούν τις διαπραγματεύσεις τους και σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και καιρό βασική επιλογή για το δεξιό «φτερό» της μεσοεπιθετικής γραμμής, είναι ο Φακούντο Πελίστρι. Ο 22χρονος Ουρουγουανός που ανήκει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αποτελεί… παιδί του Ντιέγκο Αλόνσο!

Πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή, ο οποίος βρίσκεται σε νεαρή ηλικία μεν, αλλά διαθέτει εμπειρία απ’ το κορυφαίο επίπεδο σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Συγκεντρώνει όλα τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στην φιλοσοφία του Ουρουγουανού προπονητή, γι’ αυτό και έχει μπει στην κορυφή της λίστας του «τριφυλλιού». Ανήκει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οπότε αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς για το πόσο δύσκολη περίπτωση είναι.

Παρά τη μεγάλη δυσκολία και το σχεδόν… απαγορευτικό «πακέτο» του ποδοσφαιριστή για να έρθει στην Ελλάδα, υπάρχει… φως στην υπόθεση. Ο τεχνικός των «πράσινων» είναι αυτός που κάλεσε τον Πελίστρι στην Εθνική Ουρουγουάης, τον εμπιστεύτηκε ακόμη και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και έτσι οι δυο τους έχουν άριστη σχέση.

Μάλιστα, μετά τον Αλόνσο τη… σκυτάλη πήρε ο «σοφός» Μαρσέλο Μπιέλσα. Ο Αργεντινός εμπιστεύεται «τυφλά» τον Πελίστρι, κάτι που φάνηκε και στο πρόσφατο Copa America, όπου τον είχε βασικό.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει επαφή με τον συμπατριώτη του και τον τελευταίο καιρό, σε μια σημαντική λεπτομέρεια για την υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση το θέμα δε θα «σέρνεται» για πολύ. Οι «πράσινοι» θέλουν την εβδομάδα που έρχεται να υπάρχει τελική εξέλιξη, έτσι ώστε αν δεν υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη με τον Πελίστρι, να στραφεί σε άλλες επιλογές.

Ο Ουρουγουανός όταν πήγε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θεωρήθηκε wonderkid του ποδοσφαίρου. Με τους «κόκκινους διαβόλους» να πληρώνουν 8,5 εκατ. ευρώ στην Πενιαρόλ! Κάποιοι μάλιστα τον παρομοίαζαν με τον Μέσι, λόγω της ταχύτητας, την ικανότητας στην ντρίπλα και την ευκολία με την οποία κάνει μέτρα με την μπάλα. Ο 22χρονος έπαιξε δανεικός στην Γρανάδα στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν και αυτό που θέλει είναι να βρει εμπιστοσύνη για να αγωνίζεται σε όποια ομάδα πάει. Γι’ αυτό και η παρουσία του Αλόνσο είναι… κλειδί για τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα με την υπόθεση Πελίστρι, «τρέχουν» οι εξελίξεις και για αριστερό μπακ. Έτσι ώστε οι «πράσινοι» αν καταστεί δυνατό να «κλείσουν» και αυτή τη μεταγραφή εντός των ερχόμενων ημερών, δηλαδή την εβδομάδα που μας έρχεται.

Who is who

Η καριέρα του Φακούντο Πελίστρι άρχισε στην πατρίδα του. Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Μοντεβιδέο, τα πρώτα του βήματα έγιναν στις ακαδημίες της Πενιαρόλ. Ανέβηκε στην πρώτη ομάδα πριν κλείσει τα 17 του χρόνια. Σε κάτι παραπάνω από μία σεζόν έκανε 37 συμμετοχές, σκόραρε 2 φορές και είχε 4 ασίστ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον ξεχώρισε αμέσως. Οι σκάουτερ των «κόκκινων διαβόλων»… άναψαν πράσινο φως και έτσι η ομάδα της Αγγλίας ξόδεψε 8,5 εκατ. ευρώ για τον 18χρονο τότε Πελίστρι. Για μισή σεζόν (2020-21) έπαιξε κυρίως με την δεύτερη ομάδα. Τον Ιανουάριο του 2021 πήγε στην Αλαβές που τότε ήταν στην La Liga. Έκανε 12 εμφανίσεις και ο δανεισμός του ανανεώθηκε και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Έπαιξε σε 23 ματς με τους Βάσκους.

Τότε ήταν που δέχτηκε το κάλεσμα απ’ τον Ντιέγκο Αλόνσο. Ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν Ομοσπονδιακός στην Εθνική Ουρουγουάης. Τον Ιανουάριο του 2022 του έδωσε το… βάπτισμα του πυρός στην «σελέστε» σε αναμέτρηση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στην Παραγουάη. Μάλιστα τον είχε βασικό στη νίκη με 1-0 εκτός έδρας.

Το 2022-23 τον βρίσκει ξανά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου μέτρησε 11 συμμετοχές συνολικά και 1 ασίστ. Φυσικά το highlight της σεζόν για τον νεαρό, ήταν η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όπου και ο Ντιέγκο Αλόνσο του έδωσε φανέλα βασικού στα 2 απ’ τα 3 ματς της Ουρουγουάης. Ως αλλαγή πέρασε στο ματς με την Πορτογαλία μόνο.

Η σεζόν που μας πέρασε στο πρώτο της μισό τον βρήκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπου έπαιξε 14 ματς και είχε 1 ασίστ. Στο δεύτερο μισό δόθηκε δανεικό στην Γρανάδα. Έπαιξε 15 ματς στη La Liga με 2 γκολ και 2 ασίστ.

Όσο για την Εθνική Ουρουγουάης, ο Ντιέγκο Αλόνσο έφυγε τον Φεβρουάριο του 2023 αλλά ο Πελίστρι είχε «κλειδώσει» την παρουσία του εκεί. Ο Μαρσέλο Μπιέλσα δεν σταμάτησε ποτέ να τον εμπιστεύεται, με τον «καθηγητή» του ποδοσφαίρου να τον έχει στην ομάδα και βασικό σε όλα τα ματς της «σελέστε» στο Κόπα Αμέρικα που διεξήχθη στις ΗΠΑ. Έπαιξε και στα 6 παιχνίδια ενδεκαδάτος, ενώ είχε γκολ και ασίστ στο 5-0 επί της Βολιβίας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Παραολυμπιακοί Αγώνες: “Χρυσή” στα 50μ. ύπτιο S4 η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στα 50μ. ύπτιο της κατηγορίας S4, στο πλαίσιο των Παραολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». Η ελληνίδα πρωταθλήτρια και χάλκινη...

Σαμ Μπάρτραμ: Η απίστευτη ιστορία του γκολκίπερ που τον ξέχασαν κάτω από τα γκολπόστ…...

Μια ψυχρή ημέρα του 1937, μια πυκνή ομίχλη έπεσε στο Stamford Bridge, την έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι. Καθώς ξεκίνησε ο αγώνας μεταξύ της...

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσό μετάλλιο ο Γκαβέλας στα 100μ.

Ο απίθανος Νάσος Γκαβέλας, πραγματοποιώντας μία μυθική κούρσα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στα 100 μέτρα (Τ11) με επίδοση 11.02 ...

Σούπερ Λίγκα: Το πρόγραμμα από την 4η έως και τη 16η αγωνιστική

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε το πλήρες πρόγραμμα της κανονικής περιόδου, από την 4η έως και την 16η αγωνιστική. Μεταξύ των υπόλοιπων αναμετρήσεων περιλαμβάνονται...

Εκκίνηση σήμερα για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με την τελετή έναρξης στη Λαμία

Εκκίνηση σήμερα για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με την τελετή έναρξης στη Λαμία (στις 19:00) να συνοδεύεται και από συναυλία της Έλενας Παπαρίζου. Οι συμμετοχές φτάνουν...

Παναθηναϊκός: Η λίστα για τα ματς στη League Phase του Conference League

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε, το βράδυ της Τετάρτης (4/9), την ευρωπαϊκή λίστα για τα ματς στη League Phase του Conference League. Σε αυτή βρίσκεται κανονικά ο Σπόραρ, άρα...
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 1972, Μόναχο, Ολυμπιακοί αγώνες, «Μαύρος Σεπτέμβρης»,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 5 Σεπτεμβρίου – Ο “Μαύρος Σεπτέμβρης”

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1972...Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου, άραβες τρομοκράτες του κινήματος «Μαύρος Σεπτέμβρης» επιτίθενται στο Ολυμπιακό Χωριό, σκοτώνοντας δύο μέλη της...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Με 30.000.000€ κρατάς τον Ιωαννίδη ή παίρνεις 6 παικταράδες των 5 εκατομμυρίων;

Ένας παίκτης με προφίλ περιζήτητο. Χτιστό κορμί, σωστή νοοτροπία. Ηγετικός, οξυδερκής, άνετος με την μπάλα...

ΚΑΕ… Ντουπλάντις

Sold out τα διαρκείας πριν έρθει τίτλος, μυθικά νούμερα πώλησης εισιτηρίων για την… σοκαριστική...

Πρέπει να τα έχεις όλα στο 100% για να περάσεις μια τέτοια ομάδα

Μια τόσο νέα ομάδα, μια τόσο νέα αγωνιστική προσπάθεια, μη γελιόμαστε θα είναι μεγάλη...

Βγαίνουν στην κυκλοφορία 36.000 εισιτήρια για το Καλλιμάρμαρο και το «Π. Γιαννακόπουλος»

Ένα από τα πιο μεγάλα event που διοργανώνεται μπασκετικά στην Ελλάδα και όχι μόνο...