Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
25.1 C
Athens

Οι γκάφες του Κασσελάκη

Ο λόγος φυσικά γίνεται για τον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο όποιος σοβαρός άνθρωπος προσπαθήσει να τον παρακολουθήσει μπορεί να οδηγηθεί σε ψυχιατρική κλινική. Τι να πρωτοθυμηθούμε;

Το ότι έκανε άνοιγμα σε Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ 25, δίχως να ενημερώσει κανένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία στην κυριολεξία είναι «σκοτωμένα» τόσο με την Κωνσταντοπούλου, όσο και με τον Βαρουφάκη δεν το λες και πολύ έξυπνη κίνηση.

Ή να δηλώσεις ότι δεν προτίθεσαι να κάνεις τον Αλέξη Τσίπρα υπουργός σου, όταν θα είναι αυτοδύναμος πρωθυπουργός. Όπως και να δηλώνεις ότι μιλάς κάθε τρεις και λίγο με τον Αλέξη Τσίπρα, που είναι τερατώδες ψέμα. Το χειρότερο είναι ότι εστάλη μήνυμα στην Κουμουνδούρου, ότι εάν δεν τον μαζέψουν, οι κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού θα λαλήσουν. Και θα πουν ότι δεν υπάρχει καμία τηλεφωνική επικοινωνία του νυν αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην πρωθυπουργό εδώ και δύο περίπου μήνες, ενώ η τελευταία ήταν πολύ τυπική ευχόμενος στον κ. Κασσελάκη το «καλός πολίτης», μόλις ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία.

Και βέβαια υπό το άγχος να γίνει ρεζίλι ο αρχηγός έσπευσε να τα μαζέψει η εκπρόσωπος Τύπου, Βούλα Κεχαγιά, η οποία  τόνισε ότι «είναι ενεργός πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι ενεργός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συμπορεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας πως «είναι τιμή μας που υπερασπίζεται» τον προοδευτικό κόσμο στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Μάλιστα, η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δυσφόρησε στη λογική ότι τα όσα δήλωσε ο κ. Κασσελάκης δεν αποδόθηκαν με ακρίβεια, τη στιγμή που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει πως «δεν πρόκειται να είναι στην κυβέρνηση ως πρώην πρωθυπουργός. Είναι σημαία για τον ΣΥΡΙΖΑ και οι θέσεις του είναι σε ένα πιο διεθνές επίπεδο».

Το ζήτημα είναι ότι μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές αντί να ελαττωθούν οι γκάφες διαρκώς αυξάνονται. Όπως για παράδειγμα στα όσα δήλωσε στη συνέντευξη του σε ένα άκρως lifestyle περιοδικό, το Downtown, «είναι ωραίο να μιλάμε με ιδεολογικούς όρους, αλλά η ιδεολογία δεν τρώγεται». Και βέβαια προκάλεσε νευρική κρίση στους εναπομείναντες αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όπως έλεγε στέλεχος από την πρώτη γραμμή επί εποχής Τσίπρα «ο πρόεδρος κάνει τα πάντα για να επιστρέψει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ σπίτι τους. Αυτούς που μας εμπιστεύθηκαν από το 2012 κι εντεύθεν».

Τα μηνύματα που στέλνει βέβαια εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται και από αντιφάσεις. Αρκεί κανείς να δει τις συνεντεύξεις του. Πριν από λίγο καιρό έκανε λόγο για «τη μεγάλη ανατροπή» στις ευρωεκλογές. Πιο συγκεκριμένα, στα τέλη Απριλίου κι ενώ βρισκόταν στην θαλασσινή περιοδεία του στο Αιγαίο, όντας φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha σημείωνε: «Είναι εφικτό και πιθανό να είμαστε πρώτο κόμμα. Αυτός είναι ο στόχος, όχι μόνο για εμάς, αλλά την κοινωνία». Σχεδόν ένα μήνα μετά, στη συνέντευξή του πριν από λίγες μέρες στο κανάλι Άττικα, η εφικτή πρωτιά αντικαταστάθηκε από την εξής φράση: «Δε μπορούμε αυτή τη στιγμή να ανοίξουμε την πόρτα του Μαξίμου, αλλά μπορούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να μπει φρέσκος αέρας στην κυβερνησιμότητα της χώρας. Ο κόσμος έχει την ευκαιρία στα χέρια του να φτιάξει μια ισχυρή αντιπολίτευση».

Αποτυχία

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα είναι κατώτερο των προσδοκιών του κόμματος δεν φαίνεται να τον απασχολεί. Στην ίδια συνέντευξη στο Άττικα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση «τί συνιστά αποτυχία για το εκλογικό αποτέλεσμα», απάντησε: «Αποτυχία συνιστά το ν’ αλλάξω αυτό που είμαι εγώ, να προδώσω τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, τον κόσμο ο οποίος εναποθέτει τις ελπίδες του στο κίνημα που χτίζουμε, απλά και μόνο για να κερδίσω μερικές ψήφους δίνοντας λάθος μήνυμα ή χειραγωγώντας την κοινή γνώμη ή πληρώνοντας εταιρείες και λογαριασμούς περίεργους για να επηρεάζουν τον κόσμο».

Οι αντιφάσεις, ωστόσο, συνεχίζονται και στο επίπεδο των προσκλήσεων σε άλλα πολιτικά κόμματα. Για παράδειγμα, στην ίδια συνέντευξη ανέφερε πόσο σέβεται τόσο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσο και την κοινοβουλευτική της ομάδα, εκφράζοντας την ευχή «Μακάρι μαζί να συνεργαστούμε για το καλό της χώρας», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι διαφωνεί μαζί της για το θέμα των Πρεσπών. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας επανέλαβε δημόσια ότι η εν λόγω συμφωνία είναι «παράνομη και ότι ψηφίστηκε με εξαγορά βουλευτών και απ’ τα δύο κράτη».

Αυτή η λεπτομέρεια επισημάνθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη που έδωσε στο Action24. «Εάν αύριο το πρωί σας έλεγε η κ. Κωνσταντοπούλου να συνεργαστούμε, θα μετρούσε για σας το παρελθόν;» ήταν η ερώτηση με τον κ. Κασσελάκη να απαντά: «Το παρελθόν πάντα μετράει, αλλά υπάρχει και το μέλλον που πρέπει να κοιτάξει κανείς. Γιατί στο τέλος της ημέρας, εμείς είμαστε εδώ ν’ αλλάξουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας, των συμπολιτών μας προς το καλύτερο…. με τους βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας, με τον νέο κόσμο που πηγαίνει σε αυτό τον χώρο, είμαστε ευθυγραμμισμένοι».

Σε όλες του τις συνεντεύξεις ο κ. Κασσελάκης δηλώνει ότι δεν προτίθεται να συνεργαστεί με το Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα, ωστόσο, επικαλείται συνεχώς το πολιτικό παρελθόν της οικογένειάς του, λέγοντας ότι ανήκαν στο παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, ενώ ταυτόχρονα επικαλείται συχνά, πυκνά τον Ανδρέα Παπανδρέου και το πως, κατά την άποψή του, κατάφερε να ενώσει την Ελλάδα.

Αντιφάσεις, ωστόσο, παρουσιάζονται κι αλλού. Όπως είπε στο Action δεν ήταν αυτός που διέρρευσε τα στοιχεία για το σπίτι που αγόρασε στο Κολωνάκι, αξίας 1,8 εκατ. ευρώ. «Ν’ αφήσω να μιλάτε για μήνες γι’ αυτό το πράγμα ή να σας το δείξω να τελειώνουμε, μήπως και μπορέσετε ν’ ακούσετε κάτι από τις δράσεις που κάνω;», είπε, δικαιολογώντας την επιλογή του να ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος στις κάμερες του Mega.

Την ίδια ώρα βέβαια άνοιγε στους δημοσιογράφους και τις πόρτες του οικήματος σε κτήμα δεκάδων στρεμμάτων που διατηρεί έξω από τη Νέα Υόρκη, φωτογραφιζόμενος σε αυτό. Η σχετική συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο Downtown και χωρίς προηγουμένως να υπάρχει κάποια «πίεση» ή «διαρροή» εις βάρος του.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Από 1η Ιανουαρίου 2025 αυξάνονται 2 εκατ. συντάξεις, καταργείται το τέλος...

Τα κυβερνητικά μέτρα μόνιμης τόνωσης των εισοδημάτων παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η Ελλάδα αλλάζει όχι μόνο από το...

Επίθεση Κασσελάκη σε Πολάκη για ομοφοβία: Το δικό σου lifestyle είναι της ανδρικής σχολής,...

Επίθεση στον Παύλο Πολάκη εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης, κάνοντας λόγο για «lifestyle της ανδρικής σχολής», αναφερόμενος στις αναρτήσεις του βουλευτή Χανίων. Ενώ συνεδριάζει η Κεντρική...
Ο κορωνοϊός επιβιώνει έως 28 μέρες πάνω στις οθόνες των κινητών και άλλες επιφάνειες

Χρυσοχοΐδης στη ΔΕΘ: Ανακοίνωσε ότι το Panic button επεκτείνεται και στους ανηλίκους

Την επέκταση της εφαρμογής panic button και στους ανηλίκους ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τα εγκαίνια του...

Πρόταση μομφής εναντίον Κασσελάκη από τους “87” με 100 υπογραφές – Πολάκης: Θέτω ζήτημα...

Πρόταση μομφής κατέθεσαν οι «87», που συνοδεύεται από 100 υπογραφές και στο βήμα ανέβηκε και ο Παύλος Πολάκης ο οποίος είπε: Θέτω ζήτημα ηγεσίας.
Το ηλεκτρονικό εμπόριο κερδίζει σημαντικό έδαφος

Κεραμέως: Προανήγγειλε πλήρη ψηφιοποίηση της απονομής συντάξεων

Τις εγκαταστάσεις ψηφιοποίησης της ασφαλιστικής ιστορίας πολιτών για τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) επισκέφθηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου η Υπουργός Εργασίας και...

Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή: Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου – Αιχμές για Τσίπρα και...

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος όπου όλα τα αντιμαχόμενα… στρατόπεδα θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους...

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο αμφισβήτησης από 99 μέλη της ΚΕ – Ζητούν προσφυγή στη βάση

Συνεδριάζει σήμερα Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με την εισήγηση του προέδρου του Κόμματος, Στέφανου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Επίθεση Κασσελάκη σε Πολάκη για ομοφοβία: Το δικό σου lifestyle είναι της ανδρικής σχολής, ενοχλεί ο gay;

Επίθεση στον Παύλο Πολάκη εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης, κάνοντας λόγο για «lifestyle της ανδρικής...

Πρόταση μομφής εναντίον Κασσελάκη από τους “87” με 100 υπογραφές – Πολάκης: Θέτω ζήτημα ηγεσίας

Πρόταση μομφής κατέθεσαν οι «87», που συνοδεύεται από 100 υπογραφές και στο βήμα ανέβηκε...

Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή: Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου – Αιχμές για Τσίπρα και Πολάκη

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της κεντρικής...

Κασσελάκης: Ψάχνει τρόπους να βγει από το αδιέξοδο

Μετά την Πολιτική Γραμματεία η αυριανή Κεντρική Επιτροπή αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή. Ο Στέφανος Κασσελάκης στύλωσε...