Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
24.2 C
Athens

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα ασκήσουμε έφεση το συντομότερο» – Η πρώτη αντίδραση της κόρης του

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ντόναλντ Τραμπ, ο Τοντ Μπλαντς, είπε χθες Πέμπτη πως σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην καταδίκη του εντολέα του αμέσως μόλις έχει τέτοιο δικαίωμα, αφού προηγηθούν άλλα στάδια της διαδικασίας.

«Θα ασκήσουμε έφεση το συντομότερο δυνατό», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο κ. Μπλαντς, ποινικολόγος ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της υπεράσπισης σε αυτή τη δίκη. «Στη Νέα Υόρκη, η διαδικασία ορίζει ότι πρώτα απαγγέλλεται η ποινή και μετά ασκούμε έφεση». Η ποινή θα απαγγελθεί την 11η Ιουλίου.

Τουλάχιστον στη θεωρία, ο κ. Τραμπ διατρέχει κίνδυνο να τού επιβληθεί ποινή φυλάκισης: η πλαστογράφηση λογιστικών εγγράφων επισύρει ποινή ως και τεσσάρων ετών φυλάκισης στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Πάντως με δεδομένο το ότι ο κ. Τραμπ, ο οποίος θα είναι 78 ετών όταν θα του απαγγελθεί η ποινή του, δεν έχει ποινικό μητρώο, ο δικαστής πιθανόν θα του απαγγείλει ποινή με αναστολή ή κοινωνική εργασία, σε αυτή την τελευταία περίπτωση πιθανόν και την καταβολή χρηματικού προστίμου.

Σε κάθε περίπτωση, ο μεγιστάνας έχει στη διάθεσή του έναν μήνα ώστε να ανακοινώσει την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση στην καταδίκη του και κατόπιν αρκετούς μήνες ακόμη ώστε οι δικηγόροι του την ασκήσουν επίσημα. Η έφεση θα είναι πιθανότατα ανασταλτική σε ό,τι αφορά την έκτιση της ποινής του, ιδιαίτερα αν πρόκειται για ποινή φυλάκισης.

Η καταδίκη του στην ποινική υπόθεση, ακόμη κι η ενδεχόμενη επιβολή ποινής φυλάκισης σε βάρος του, δεν ακυρώνει την υποψηφιότητά του.

Η πρώτη αντίδραση της κόρης του

Η Ιβάνκα Τραμπ μοιράστηκε ένα εγκάρδιο μήνυμα συμπαράστασης προς τον πατέρα της μετά την καταδίκη του.

Μοιράστηκε μια φωτογραφία ενός νεότερου Ντόναλντ Τραμπ να την κρατά στην αγκαλιά του στην αγκαλιά του στα Instagram Stories με τη λεζάντα «Σ’αγαπώ μπαμπά» και ένα emoji καρδιά.

Τι θα γίνει με την υποψηφιότητά του Ντόναλντ Τραμπ

Μερικά λεπτά μετά την καταδίκη του Ντόναλντ Τραμπ χθες Πέμπτη στην ποινική δίκη του στη Νέα Υόρκη, ο ιστότοπος της εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου, που διεκδικεί την επανεκλογή του στην προεδρία, άρχισε να ανακατευθύνει τους επισκέπτες σε ειδική σελίδα για τη συγκέντρωση κεφαλαίων, παρουσιάζοντάς τον σαν «πολιτικό κρατούμενο».

«Μόλις καταδικάστηκα σε στημένη πολιτική δίκη που αποτελεί κυνήγι μαγισσών: δεν έκανα τίποτα κακό», αναφέρει μήνυμα του πρώην προέδρου (2017-2021). «Έκαναν έφοδο στο σπίτι μου, με συνέλαβαν, με φωτογράφισαν, και τώρα μόλις με καταδίκασαν», συνεχίζει.

Ο ιστότοπος για τη συγκέντρωση χρημάτων σταμάτησε πάντως να λειτουργεί μερικά λεπτά μετά, λόγω της μαζικής προσέλευσης οπαδών του στην πλατφόρμα δωρεών WinRed.

«Ο αμερικανικός λαός βλέπει καθαρά πίσω από τη δίκη-παρωδία του αγύρτη Τζο Μπάιντεν. Τόσο πολλοί Αμερικανοί αποφάσισαν να δωρίσουν στην εκστρατεία του προέδρου Τραμπ» που ο ειδικός ιστότοπος για αυτό αδυνατούσε να ανταπεξέλθει και «έπεσε», διαβεβαίωσε η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου μέσω X.

Ο ιστότοπος παρέμεινε εκτός λειτουργίας για περίπου μια ώρα.

Η απόφαση των ενόρκων μετέτρεψε τον Ντόναλντ Τραμπ στον πρώτο πρώην πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ που καταδικάστηκε σε ποινική δίκη, πάντως δεν τον εμποδίζει να συνεχίσει την εκστρατεία, και πιθανόν να εκλεγεί, την 5η Νοεμβρίου. Θα μάθει την ποινή του την 11η Ιουλίου, αλλά διατηρεί τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση.

Ο Δημοκρατικός αντίπαλός του στις εκλογές, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που ως τώρα έμοιαζε να διστάζει να αναφερθεί στη δίκη —δεν έχει εκφραστεί προσωπικά ως αυτό το στάδιο—, επίσης επιδίωξε να εκμεταλλευθεί την ετυμηγορία για να συγκεντρώσει κεφάλαια.

«Δεν υπάρχει παρά μόνο ένας τρόπος για να μείνει ο Ντόναλντ Τραμπ μακριά από το Οβάλ Γραφείο: η κάλπη», πέταξε η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του νυν προέδρου μέσω X, λίγη ώρα μετά την απαγγελία της ετυμηγορίας, αφού χαρακτήρισε «καταδικασμένο» τον μεγιστάνα, παροτρύνοντας: «δωρίστε χρήματα στην εκστρατεία μας σήμερα».

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν διστάζει να χαρακτηρίζει τις δικαστικές του περιπέτειες μάχη με τις δυνάμεις του κακού, με το «βαθύ κράτος», νεφελώδη οντότητα που κατά οπαδούς θεωριών συνωμοσίας καιροφυλακτεί στους διαδρόμους της Ουάσιγκτον, και με την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Ο Ρεπουμπλικάνος αρέσκεται άλλωστε να παρουσιάζει τον εαυτό του ως μάρτυρα, έτοιμο να θυσιάσει την ελευθερία του για το καλό των οπαδών του.

Τον Απρίλιο, παρομοίασε την κατάστασή του με αυτή του Νέλσον Μαντέλα, του αγωνιστή κατά του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική που πέρασε 27 χρόνια στα μπουντρούμια του καθεστώτος προτού γίνει ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της χώρας του. Ο μεγιστάνας των ακινήτων έφθασε ως το σημείο να συγκρίνει κατ’ ουσία τον εαυτό του με τον Ιησού Χριστό.

Η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν είχε σχολιάσει τότε: «Φανταστείτε κάποιον τόσο εγωκεντρικό που συγκρίνει τον εαυτό του με τον Ιησού Χριστό και τον Νέλσον Μαντέλα μέσα σε μια εβδομάδα».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τουρκία: Έκρηξη σε εργοστάσιο- Τουλάχιστον 20 τραυματίες

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο της βορειοδυτικής Τουρκίας. Η έκρηξη σημειώθηκε στο εργοστάσιο ζυμαρικών στο Χέντεκ περίπου στις 13:20. Ο...

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Το δημοσκοπικό προβάδισμα Χάρις δεν εγγυάται το τελικό αποτέλεσμα – Οι...

Οι ψηφοφόροι στις ΗΠΑ προσέρχονται στις κάλπες στις 5 Νοεμβρίου για να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρό τους. Ενώ αρχικά προοιωνιζόταν μια επανάληψη της εκλογικής μάχης του...

Λωρίδα της Γάζας: Νεκροί έξι εργαζόμενοι του ΟΗΕ

Νεκροί έξι εργαζόμενοι του ΟΗΕ σε δύο αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον σχολείου που είχε μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων. Σύμφωνα με το...

ΗΠΑ: Η πρώτη αντίδραση Μπάρακ και Μισέλ Ομπάμα για το debate – “Η Κάμαλα...

Σε ένα πρώτο σχόλιο λίγες ώρες μετά το τέλος του debate Χάρις – Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα αποτύπωσε τις δικές...

11η Σεπτεμβρίου: Το ντοκιμαντέρ του Netflix για τις επιθέσεις που άλλαξαν τον κόσμο (βίντεο)

Είκοσι τρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Από την ημέρα που άλλαξε ο κόσμος. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11η Σεπτεμβρίου 2001, που...

ΗΠΑ: Η Χάρις έβαλε στην άμυνα τον Τραμπ στην πρώτη τους τηλεμαχία

Η Κάμαλα Χάρις έβαλε επανειλημμένα στην άμυνα τον Ντόναλντ Τραμπ χθες Τρίτη, στην πρώτη τηλεμαχία τους, σε ατμόσφαιρα εξαιρετικά πικρή και τεταμένη, ο αντίκτυπος...

Βρετανία: Ολοκλήρωσε την προληπτική χημειοθεραπεία της η πριγκίπισσα Κέιτ

Την προληπτική χημειοθεραπεία της ολοκλήρωσε η Κέιτ, πριγκίπισσα της Ουαλίας, στην οποία υποβλήθηκε για τον καρκίνο. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει λίγες από τις δημόσιες υποχρεώσεις...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: Περιμένει την σύλληψή του

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι αναμένει να συλληφθεί στο πλαίσιο...

Ντόναλντ Τραμπ: «Έφοδος» του FBI στην έπαυλη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πράκτορες του...

Ντόναλντ Τραμπ: Πέθανε η πρώην σύζυγός του, Ιβάνα

Πέθανε η πρώην σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνα, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο....

“Εκρηκτική” συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ: Αποχώρησε εκνευρισμένος – “Σβήστε την κάμερα”

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Πιρς Μόργκαν ως «ανέντιμο» και...