Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
25.1 C
Athens

Μητσοτάκης: Στην Κύπρο για τα 50 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα ο πρωθυπουργός

Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού θα πραγματοποιήσει σήμερα Σάββατο στην Κύπρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 20:30 θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

«Είναι δύσκολη η μέρα που ξημερώνει αύριο, είναι δύσκολη για όλους μας και το θέμα των αγνοουμένων είναι η τραγικότερη πτυχή αυτής της συνεχιζόμενης κατοχής» δήλωσε σε δημοσιογράφους προσερχόμενος στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους Αγνοούμενους.

Πρόσθεσε, ότι «αν θέλουμε πραγματικά να τιμούμε τη μνήμη όλων αυτών των ανθρώπων που θυσιάστηκαν για να υπάρχουμε σήμερα εμείς, για να υπάρχει η Κυπριακή Δημοκρατία, για να υπάρχουν θεσμοί, πρέπει να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, παρά τις δυσκολίες – δεν τις παραγνωρίζω, τις γνωρίζω από πρώτο χέρι – για να επαναρχίσει ο διάλογος. Και θεωρώ, στη βάση της πληροφόρησης που έχω, των δεδομένων που έχω ενώπιον μου, ότι σύντομα θα έχουμε κάποιες εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι εξελίξεις θα οδηγήσουν και στην ουσιαστική επανέναρξη των συνομιλιών».

Φιέστα ετοιμάζει ο Ερντογάν

Το Σάββατο το πρωί αναμένεται να φτάσει στα κατεχόμενα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζοντας μια μεγάλη φιέστα με πολεμικά πλοία, F-16 και μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

Οι δρόμοι στα κατεχόμενα έχουν γεμίσει με αφίσες του τούρκου προέδρου τις οποίες συνοδεύουν επιγραφές όπως: «Η Πατρίδα Τουρκία είναι η μόνιμη εγγύηση της ύπαρξης και της ευημερίας των Τουρκοκυπρίων».

Η Τουρκία ετοιμάζει μια άνευ προηγουμένου φιέστα, σήμερα καθώς 50 λοία μαζί με το αεροπλανοφόρο Ανατολού θα βρίσκονται ανοιχτά της Κύπρου. Επίσης, μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην περιοχή ενώ θα πετάξουν και F-16.

Μάλιστα το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο της 50ής επετείου της Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο, ετοίμασε ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο αναφέρεται στις τρομοκρατικές επιθέσεις της ελληνικής ακροδεξιάς οργάνωσης ΕΟΚΑ Β και τις μεγάλες σφαγές που σημειώθηκαν κατά των Τουρκοκυπρίων, με την πρόφαση ότι εισέβαλαν στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974 για να σώσουν τους Τουρκοκυπρίους.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Από 1η Ιανουαρίου 2025 αυξάνονται 2 εκατ. συντάξεις, καταργείται το τέλος...

Τα κυβερνητικά μέτρα μόνιμης τόνωσης των εισοδημάτων παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η Ελλάδα αλλάζει όχι μόνο από το...

Επίθεση Κασσελάκη σε Πολάκη για ομοφοβία: Το δικό σου lifestyle είναι της ανδρικής σχολής,...

Επίθεση στον Παύλο Πολάκη εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης, κάνοντας λόγο για «lifestyle της ανδρικής σχολής», αναφερόμενος στις αναρτήσεις του βουλευτή Χανίων. Ενώ συνεδριάζει η Κεντρική...
Ο κορωνοϊός επιβιώνει έως 28 μέρες πάνω στις οθόνες των κινητών και άλλες επιφάνειες

Χρυσοχοΐδης στη ΔΕΘ: Ανακοίνωσε ότι το Panic button επεκτείνεται και στους ανηλίκους

Την επέκταση της εφαρμογής panic button και στους ανηλίκους ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τα εγκαίνια του...

Πρόταση μομφής εναντίον Κασσελάκη από τους “87” με 100 υπογραφές – Πολάκης: Θέτω ζήτημα...

Πρόταση μομφής κατέθεσαν οι «87», που συνοδεύεται από 100 υπογραφές και στο βήμα ανέβηκε και ο Παύλος Πολάκης ο οποίος είπε: Θέτω ζήτημα ηγεσίας.
Το ηλεκτρονικό εμπόριο κερδίζει σημαντικό έδαφος

Κεραμέως: Προανήγγειλε πλήρη ψηφιοποίηση της απονομής συντάξεων

Τις εγκαταστάσεις ψηφιοποίησης της ασφαλιστικής ιστορίας πολιτών για τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) επισκέφθηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου η Υπουργός Εργασίας και...

Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή: Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου – Αιχμές για Τσίπρα και...

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος όπου όλα τα αντιμαχόμενα… στρατόπεδα θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους...

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο αμφισβήτησης από 99 μέλη της ΚΕ – Ζητούν προσφυγή στη βάση

Συνεδριάζει σήμερα Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με την εισήγηση του προέδρου του Κόμματος, Στέφανου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ένα προς ένα τα 45 μέτρα του πακέτου της 88ης ΔΕΘ

Την κωδικοποίηση των 45 μέτρων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της...

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Από 1η Ιανουαρίου 2025 αυξάνονται 2 εκατ. συντάξεις, καταργείται το τέλος επιτηδεύματος

Τα κυβερνητικά μέτρα μόνιμης τόνωσης των εισοδημάτων παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα...

ΔΕΘ – Μητσοτάκης: Φοροαπαλλαγές σε επιχειρήσεις που δίνουν επιδόματα σε νέους γονείς

«Αντίστροφη» μέτρηση για το…καλάθι της ΔΕΘ – Στην ατζέντα αυξήσεις σε Ελάχιστο Εισόδημα Αλληλεγγύης,...

Κοινωνική “επιταγή” σε χαμηλοσυνταξιούχους και ευάλωτους θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Την καταβολή «κοινωνικής επιταγής» θα λάβουν πιθανότατα και φέτος πριν από τις γιορτές των...