Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024
28.7 C
Athens

Μητσοτάκης: Ψευτοδίλημμα η στροφή προς δεξιά ή κέντρο – “Oχι” σε αυτούς που θέλουν μια μικρή Ν.Δ.

Μήνυμα επανεκκίνησης αλλά και πολλαπλά εσωκομματικά μηνύματα εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά έναρξη της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ η οποία συνεχίζεται με τοποθετήσεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

«Λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μία μικρή και φοβική ΝΔ», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε παράλληλα ότι οφείλουμε να αντικρίσουμε κατάματα τα μηνύματα των πολιτών, σημείωσε ωστόσο ότι «δεν νομίζω πως η αυτοκριτική πρέπει να είναι αφορμή για αδιέξοδη εσωστρέφεια, ούτε εμμονή σε προσωπικές επιδιώξεις».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι χρέος μας είναι να χαράξουμε έναν καθαρό ορίζοντα και να μείνουμε μακριά από σύννεφα που θολώνουν το τοπίο και μακριά από δήθεν διλήμματα και εύκολα λόγια για δήθεν ανάγκη επιστροφής στις ρίζες.

«Ποτέ δεν αρνηθήκαμε τις ρίζες, αν όμως το δέντρο δεν ψηλώνει και δεν απλώνεται, τότε σημαίνει ότι μάλλον οι ρίζες του έχουν ξεραθεί. Ενώ αντίθετα, όταν τα κλαδιά μεγαλώνουν τότε και οι ρίζες δικαιώνουν τον ρόλο τους. Οι ρίζες δεν υπάρχουν για τον εαυτό τους, υπάρχουν για να κρατάνε το δέντρο γερό και ακμαίο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Η παράδοση για εμάς στη ΝΔ αποτελεί στοιχείο της εξέλιξης και βαδίζουμε στον χρόνο ανανεώνοντας τις σκέψεις και το δυναμικό μας. Είναι στον ίδιο δρόμο της Ιδρυτικής μας Διακήρυξης. Λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μία μικρή και φοβική ΝΔ».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «με ενότητα, διεύρυνση και ανανέωση νικήσαμε σε 5 εκλογικές αναμετρήσεις που έφεραν τη ΝΔ στην κορυφή και τους αντιπάλους μας στο περιθώριο».

Σχολιάζοντας μάλιστα τις εξελίξεις στην αντιπολίτευση τόνισε ότι γίνονται εμφανείς οι αναταράξεις από την έλλειψη πολιτικών, ρεαλιστικών θέσεων και αξιοπιστίας και πρόσθεσε:
«Δεν μας ενδιαφέρει το τι συμβαίνει στα άλλα κόμματα. Η διαχείριση των αδιεξόδων τους ή των αρχηγικών φιλοδοξιών κάποιων είναι τελικά δική τους υπόθεση».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι έχουμε μια τριετία μπροστά μας που μας επιτρέπει και να διορθώσουμε λάθη αλλά και να ξεδιπλώσουμε το κυβερνητικό έργο, οι πολίτες ζητούν άμεσα αποτελέσματα και εμείς δεν πρόκειται να κατεβάσουμε τον πήχη των προσδοκιών.

Σε ότι αφορά τα αίτια του αρνητικού αποτελέσματος αναγνώρισε ότι η επίμονη ακρίβεια έκανε ζημιά, αλλά και ότι έγιναν επιλογές που ενόχλησαν παραδοσιακούς ψηφοφόρους.

«Είχαμε και άστοχες, ενίοτε, δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που μπορεί να απομάκρυναν κάποιους νέους φίλους μας, είχαμε και ανεπάρκειες και αδυναμίες και κάποιες φορές αφωνία σε ζητήματα που θα έπρεπε να μιλήσουμε πιο έντονα», πρόσθεσε.

Τέλος, επισήμανε ότι οι πολίτες ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια, χειροπιαστά αποτελέσματα αντί για ανέξοδα λόγια.

Οι παρεμβάσεις των βουλευτών

Τρεις παρεμβάσεις πραγματοποίησε, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ στην οποία πήραν τον λόγο περισσότεροι από 30 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, η πλειοψηφία των οποίων άσκησε κριτική σε κυβερνητικές πολιτικές, αλλά και σε συμπεριφορές με έμφαση και στις σχέσεις υπουργών με τα μέλη της ΚΟ.

Αιχμές ότι η κυβέρνηση είναι με τους λίγους άφησε ο Μάριος Σαλμάς προκαλώντας την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πήρε τον λόγο τονίζοντας ότι δεν θα δεχθεί αιχμές σχετικά με το με ποιους είμαστε.

Ο κ. Σαλμάς φέρεται να υποστήριξε ότι η κυβερνητική πολιτική εξυπηρετεί τους λίγους και αν είπε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν είμαστε με τους λίγους ή με τους πολλούς, προσθέτοντας ότι εμείς είμαστε με τους πολλούς.

Δεν θα δεχθώ υπόνοιες με το ποιους είμαστε, το 41% δεν το πήραμε επειδή είμαστε με τους λίγους, ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε να μη φύγει η ΝΔ από την ιδεολογική της ταυτότητα προκαλώντας την δεύτερη παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη ο οποίος ανέφερε ότι δεν φεύγουμε ποτέ από αυτή και τόνισε πως έχουμε ξαναπεί ότι παραμένουμε στις αρχές και τις αξίες Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε επίσης ότι η παράταξη αυτή έχει πάρει πολύ μεγαλύτερες νίκες, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι και στο παρελθόν έγινε αμφίπλευρη διεύρυνση. Φέρεται επίσης να υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει κάνει 5 ανασχηματισμούς αλλά δεν έχει αλλάξει κανέναν εξωκοινοβουλευτικό, ενώ και τώρα που είπε ότι έβαλε βουλευτές στο κυβερνητικό σχήμα, τους έβαλε στην θέση βουλευτών.

Λίγο πριν το τέλος ο κ. Μητσοτάκης έκανε και τρίτη παρέμβαση με αφορμή τοποθέτηση του Ευριπίδη Στυλιανίδη, σε συνέχεια και άλλων σχετικών από γαλάζιους βουλευτές οι οποίοι συνέκριναν ουσιαστικά το “εμπρός” στο οποίο αναφέρεται ο κ. Μητσοτάκης με το αντίστοιχο σύνθημα του Εμμανουέλ Μακρόν στην Γαλλία.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τον Εμμανουέλ Μακρόν, εμείς κερδίσαμε στις ευρωεκλογές με 15 μονάδες διαφορά, εκείνος έχασε με 15 μονάδες διαφορά. Διευκρίνισε εξάλλου πως όταν λέμε “μπροστά” εννοούμε μπροστά στις μεταρρυθμίσεις, χωρίς να ξεχνάμε την ιδρυτική μας διακήρυξη.

Αυστηρή κριτική ασκήθηκε κατά την συνεδρίαση και για το ζήτημα της ισότητας στον πολιτικό γάμο αλλά και για τα.. επινίκια μετά την ψήφισή του, με έμμεσες αιχμές να αγγίζουν τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο.

Ο Θόδωρος Καράογλου τόνισε ότι το ζήτημα αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα των εκλογών και ότι ακόμη και σήμερα αποτελεί θέμα συζήτησης, ενώ αιχμές άφησε και ο Μίλτος Χρυσομάλλης μιλώντας για κάποιους που βγήκαν στα πάρτι.

Σημαντικός αριθμός βουλευτών έθεσε το ζήτημα των σχέσεων κυβέρνησης- ΚΟ θεωρώντας ότι η ΚΟ δεν ενημερώνεται, δεν εισακούεται και δεν παίζει τον ρόλο που θα μπορούσε να παίξει καθώς, όπως σημείωνε γαλάζιος βουλευτής, οι βουλευτές βρίσκονται στο δρόμο, μιλούν με όλους και έχουν πολύ καλύτερη επαφή με την κοινωνία.

Από το Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για δημιουργικό διάλογο σε ενωτικό κλίμα σημειώνοντας ότι οι βουλευτές που έχουν τοποθετηθεί στάθηκαν στη μεγάλη εικόνα υπερθεματίζοντας σε ιδιαίτερα ενωτικό κλίμα και σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τα ίδια κυβερνητικά στελέχη το μήνυμα σχεδόν όλων των βουλευτών είναι «πάμε μπροστά, δίνουμε προτεραιότητα στην καθημερινότητα και τα προβλήματα των πολιτών.

Τονίζουν επίσης ότι έγιναν επισημάνσεις, τόσο για θέματα τοπικού χαρακτήρα που απασχολούν τις εκλογικές τους περιφέρειες, αλλά και για ζητήματα ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος με έμφαση στην διατύπωση προτάσεων που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο Τσίπρας παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ

Ενοχλημένος ο Tσίπρας για τη διαρροή ότι δεν βάζει ούτε ευρώ στα κομματικά ΜΜΕ...

Μέσω κύκλων του προσπάθησε να αντιδράσει ο Αλέξης Τσίπρας στις διαρροές της Κουμουνδούρου ότι δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα Κασσελάκη για οικονομική ενίσχυση της «Αυγής»...

Πανελλαδικές: Συντριβή σε Φυσική, Ιστορία και Μαθηματικά – Έξι στους 10 έγραψαν κάτω από...

Ανακοινώθηκαν σήμερα, Παρασκευή, οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024. Συνολικά, 90.416 υποψήφιοι διαγωνίστηκαν για μία από τις 68.851...

Τέμπη: Εντοπίστηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Εντοπίστηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και το αναζητούσαν οι αρχές. Ο εντοπισμός του κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας...
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ανακοίνωση των βάσεων

Πανελλαδικές εξετάσεις 2024: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων καθώς ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες τους. Οι βαθμολογίες είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα https://results.it.minedu.gov.gr ενώ οι καταστάσεις...

Απ. Λύτρας: Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης – Άρση απορρήτου των επικοινωνιών του ζητά η σύζυγος...

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε στο συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών ο Απόστολος Λύτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ποινικολόγος υποστηρίζει ότι δεν παραβίασε τους όρους που του επέβαλε...

Η φον Ντερ Λάιεν συμφώνησε: Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις στην Σύνοδο Κορυφής, οριστικοποίησε τις επιλογές του εφόσον επιβεβαιωθεί η κυριαρχία της φον ντερ Λάιεν...

Θεοδωρικάκος: Τριπλασιάζονται τα ανώτατα πρόστιμα για αθέμιτες πρακτικές και κερδοσκοπία

Αυστηρό μήνυμα σεβασμού στην εφαρμογή των μέτρων και αποφυγής αθέμιτων πρακτικών και αισχροκέρδειας έστειλε,  ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι τριπλασιάζονται τα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Μητσοτάκης προειδοποιεί τα Σκόπια: Να αντιληφθούν τις συνέπειες των πράξεών τους

Σε νέα σαφή προειδοποίηση στα Σκόπια προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις νέες...

Μητσοτάκης: Ελπίζω να ολοκληρωθεί η συμφωνία για Φον ντερ Λάιεν, Κάλας και Κόστα

«Η πρώτη αποστολή του σημερινού ευρωπαϊκού συμβουλίου είναι να επικυρώσει τις επιλογές για τις...

ΝΔ: Το παρασκήνιο της συνεδρίασης των 5 ωρών – Τα «καρφιά», τα μηνύματα Μητσοτάκη και η ομιλία Τασούλα που τελικά… δεν έγινε

Θερμό ήταν το κλίμα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Τριάντα επτά βουλευτές...

Πηγές ΝΔ για Κασσελάκη: Ποιο σύστημα μαύρου χρήματος θα σπάσει; Αυτό που υπαινίχθηκε ότι υπήρχε στον ΣΥΡΙΖΑ;

Ειρωνικά σχολιάζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη περί «μαύρου χρήματος»,...