Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
24.2 C
Athens

Κωνσταντοπούλου: Εκφυλιστικά αλλά προβλέψιμα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Κατσίγιαννη, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, βουλευτής και πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Εξηγώντας τον λόγο του αιτήματός της να δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά του Συμβουλίων πολιτικών αρχηγών της περιόδου του δημοψηφίσματος του 2015, τόνισε:

«Είναι αναφαίρετο, κορυφαίο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να μάθουν τί έγινε τότε και πώς παραβιάστηκε η εντολή τους και για αυτό το λόγο  έχω ζητήσει να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της κρίσιμης σύσκεψης της 6ης Ιουλίου 2015».

Παράλληλα χαρακτήρισε εκφυλιστικά αλλά προβλέψιμα φαινόμενα τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά είναι επακόλουθα της στροφής που έκανε το κόμμα το 2015.

«Είναι εκφυλιστικά φαινόμενα αυτά που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, προβλέψιμα βέβαια. Δεν έχουν σχέση με την Αριστερά κι ούτε με την προσδοκία των πολιτών από τη Αριστερά. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της στροφής που έκανε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015».

Η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε το αίτημά της για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπογραμμίζοντας την ανάγκη διαφάνειας σε σχέση με τις υποκλοπές και την ακεραιότητα της Δημοκρατίας.

«Ζητάμε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό την πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα αυτό. Επειδή δεν έρχεται να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, δεν μπορώ να περιμένω να έρθει στη βουλή γι’ αυτό απευθύνθηκα στην πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρέπει να το κάνει γιατί είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Έχω ήδη μιλήσει για το θέμα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που κινητοποιήθηκαν ήδη στα τέλη Ιουλίου».

Σχετικά με την πρόσφατη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η κ. Κωνσταντοπούλου εστίασε στο γεγονός ότι έλειπε από την ατζέντα της συζήτησης η δασική πυρκαγιά της 11η Αυγούστου, που κατέκαψε όχι μόνο το δάσος αλλά και τον αστικό ιστό, με ανθρώπινο θύμα μια εργαζόμενη γυναίκα.
«Είναι εντυπωσιακό ότι έγινε υπουργικό συμβούλιο και ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε λέξη για το θέμα των πυρκαγιών και της πολιτικής προστασίας. Δεν ανέλαβε καμία ευθύνη. Με τεχνάσματα και με τρικ δεν αλλάζει η πραγματικότητα».

Αναφορικά με την οικολογική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, όπου εκατομμύρια νεκρά ψάρια έχουν εγκλωβιστεί στον χείμαρρο του Ξηριά σημείωσε:
«Αυτή τη στιγμή στο Βόλο υπάρχει μια φρικώδης συνθήκη η οποία επίσης συνδέεται με εγκληματικές πολιτικές. Δεν μπορεί λοιπόν η κυβέρνηση να νομίζει ότι μιλώντας για άλλα πράγματα θα κουκουλώσει αυτά τα οποία ταλανίζουν τους πολίτες. Στο Βόλο μιλάμε για ανίκανες αρχές, αυτοδιοικητικές  κυβερνητικές, υπηρεσιακές, που είναι αδιάφορες για τους πολίτες και αδιαφορούν για το περιβάλλον. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και αυτό που κάνουν οι αρχές είναι να προσπαθούν να τις μεταθέσουν η μία στην άλλη».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τεμπονέρας: Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Διονύσης Τεμπονέρας όπως διευκρινίζει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ειδικότερα, αναφέρει: «Σε σχέση...

Μεταναστευτικό: Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έστειλε μήνυμα από τον Έβρο για τη θωράκιση των συνόρων

Μετά το μπλόκο της Γερμανίας στους μετανάστες που τέθηκε σε ισχύ από τα από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, η ΕΛ.ΑΣ. και οι Ένοπλες Δυνάμεις...

Συνάντηση Μητσοτάκη με ΚΕΔΕ: Δεσμεύτηκε για στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Συνάντηση με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας (16/9) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε πως υπάρχουν...

Ο Κασσελάκης ανακάλεσε το πληρεξούσιο στον διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανάκληση του πληρεξουσίου που είχε δώσει στον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προχωρήσει από την περασμένη Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, ο Στέφανος Κασσελάκης. Σημερινό...

Παππάς – ΔΕΘ: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που διεκδικεί την διακυβέρνηση

«Δεν υπάρχει καμιά τέτοια κουβέντα αυτή τη στιγμή, έχουμε διοχετεύσει όλες μας τις δυνάμεις στο να εκπληρώσουμε τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί και...

Κυριάκος Μητσοτάκης: H Ελλάδα αλλάζει χρονιά με τη χρονιά

«H Ελλάδα αλλάζει χρονιά με τη χρονιά και σε αρκετά πεδία είναι ήδη ορατά τα αποτελέσματα αυτού του μετασχηματισμού. Δεν είμαστε άλλη μία κυβέρνηση....
Σπίρτζης: Η ομάδα που διαφωνεί στο ΣΥΡΙΖΑ είναι μειοψηφική

ΣΥΡΙΖΑ: Φοβήθηκαν τις αποκαλύψεις για τα τρολ και δεν τόλμησαν να διαγράψουν τον Σπίρτζη

Φαίνεται ότι η αποπομπή Κασσελάκη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έσωσε τον Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος όδευε προς διαγραφή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τεμπονέρας: Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Διονύσης Τεμπονέρας όπως...

Συνάντηση Μητσοτάκη με ΚΕΔΕ: Δεσμεύτηκε για στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Συνάντηση με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας...

Κυριάκος Μητσοτάκης: H Ελλάδα αλλάζει χρονιά με τη χρονιά

«H Ελλάδα αλλάζει χρονιά με τη χρονιά και σε αρκετά πεδία είναι ήδη ορατά...

ΣΥΡΙΖΑ: Φοβήθηκαν τις αποκαλύψεις για τα τρολ και δεν τόλμησαν να διαγράψουν τον Σπίρτζη

Φαίνεται ότι η αποπομπή Κασσελάκη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έσωσε τον Χρήστο Σπίρτζη,...