Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
22.3 C
Athens

ΗΠΑ: Ποιος είναι ο επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ – Οι αναρτήσεις κατά του πρώην προέδρου

Ο Ryan Wesley Routh, 58 ετών, είναι ο ύποπτος που συνελήφθη αφού φέρεται να έστρεψε ένα επιθετικό τουφέκι AK-47 στον πρώην πρόεδρο Τραμπ στο γήπεδο του γκολφ του, σύμφωνα με πηγές επιβολής του νόμου.

Ο Τραμπ έπαιζε γκολφ εκείνη την ώρα, ενώ ο Ρουθ εντοπίστηκε αρκετές τρύπες μπροστά από τον Τραμπ. Ο συλληφθείς δήλωσε παλιότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «η δημοκρατία είναι στο ψηφοδέλτιο» φέτος και «δεν μπορούμε να χάσουμε» – απηχώντας τη ρητορική κατά του Τραμπ που χρησιμοποίησε η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο Πρόεδρος Μπάιντεν.

Ο Routh, ο οποίος έχει μακρύ ποινικό μητρώο από τη Βόρεια Καρολίνα, έκανε συχνά αναρτήσεις σχετικά με την πολιτική και έκανε αποκλειστικά δωρεές σε υποψηφίους των Δημοκρατικών και αιτίες που χρονολογούνται από το 2019.

Στις 31 Ιουλίου, είπε σε μια εκδήλωση στο Χιούστον ότι «οι θεμελιώδεις ελευθερίες μας είναι στο ψηφοδέλτιο και το ίδιο ισχύει και για τη δημοκρατία μας» — αφού χρησιμοποίησε την ίδια διατύπωση σε μια εκδήλωση του συλλόγου την ίδια μέρα. Υποστήριξε επίσης ότι ο Τραμπ θέλει «να κάνει τους Αμερικανούς σκλάβους εναντίον του κυρίου».

Ο Tom Fitton, πρόεδρος της συντηρητικής νομικής ομάδας Judicial Watch, δήλωσε στην The Post: «Δεν είναι τυχαίο ότι ο Routh επανέλαβε την εξτρεμιστική ρητορική της Kamala και του Joe εναντίον του Trump. Σε αυτό το σημείο είναι ασυγχώρητη υποκίνηση».

Ο φερόμενος ως δράστης τοποθέτησε μια GoPro στον φράχτη και «σκόπευε να κινηματογραφήσει» αυτό που θα ήταν η δολοφονία ενός πρώην προέδρου, δήλωσαν αξιωματούχοι. Ο σερίφης της κομητείας, Μάρτιν Γουίλιαμ Σνάιντερ, περιέγραψε τον ύποπτο ως «ήρεμo» μετά τη σύλληψή του.

Η πρώτη δήλωση του Τραμπ

Ο παρουσιαστής του Fox News, Σον Χάνιτι, αποκάλυψε την Κυριακή ότι μίλησε με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ καθώς αποκαλύφθηκε η απόπειρα δολοφονίας.

Ο Χάνιτι είπε ότι ο Τραμπ επέστρεψε στο κλαμπ για να βεβαιωθεί ότι όλοι ήταν καλά.

Έπειτα είπε τον συνεργάτη του στο γκολφ και στον δημοσιογράφο “Ουφ, ήθελα πολύ να τελειώσω την τρύπα! Ήμουν σε καλό σερί”.

Ο γιος του Ράιαν Ρουθ, ισχυρίζεται ότι ο πατέρας του μισεί τον πρώην πρόεδρο αλλά δεν είναι «βίαιος άνθρωπος»

Ο γιος του είπε ότι ο πατέρας του μισεί τον Τραμπ όπως «κάθε λογικό άτομο» — αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν είναι βίαιο άτομο, σύμφωνα με έκθεση.

Ο Oran Routh είπε στη Daily Mail ότι ο πατέρας του, Ryan Routh, δεν είναι θαυμαστής του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.

«Ούτε εμένα μου αρέσει ο Τραμπ», είπε.

Αλλά ο νεότερος Routh, 35, επέμεινε ότι ο πατέρας του δεν είναι βίαιος και σοκαρίστηκε όταν άκουσε για τους ισχυρισμούς. «Είναι ο μπαμπάς μου και το μόνο που είχε είναι δύο εισιτήρια, από όσο ξέρω», είπε ο γιος στη Daily Mail. «Αυτό είναι τρελό. Ξέρω τον μπαμπά μου και αγαπώ τον μπαμπά μου, αλλά δεν μοιάζει με αυτόν».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ισραήλ: Επίλεκτη Μεραρχία φεύγει από την Γάζα για το βόρειο μέτωπο

Σε μετακίνηση στρατευμάτων στο βόρειο μέτωπο, στα σύνορα με τον Λίβανο, φαίνεται ότι προχωράει το Ισραήλ. Το «κέντρο βάρους» του πολέμου «μετακινείται στα βόρεια», δήλωσε...

Λίβανος: 14 νεκροί και 450 τραυματίες από τις νέες εκρήξεις 

Ασύρματοι πομποδέκτες (γουόκι-τόκι) που χρησιμοποιούσαν μέλη Χεζμπολάχ εξερράγησαν σήμερα (18/9) στα νότια προάστια της Βηρυτού, καθώς και στο νότιο και ανατολικό τμήμα του Λιβάνου,...

Λίβανος: Χάος μετά από εκρήξεις

Χάος επικρατεί στον Λίβανο μετά από εκρήξεις στους ασυρμάτους που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ, από τις οποίες 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 4.000...

Γαλλία: Αποδεκτή η πρόταση μομφής κατά Μακρόν

Η πρόταση μομφής του κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν – Λυκ Μελανσόν κατά του Εμανουέλ Μακρόν κρίθηκε αποδεκτή σήμερα Τρίτη (17/9) από το προεδρείο...

Κακοκαιρία Boris: 18 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες – Σε επιφυλακή η κεντρική Ευρώπη

Εθελοντές στην πολωνική πόλη Νίσα ενίσχυσαν τα φράγματα την Τρίτη, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν τα φουσκωμένα ποτάμια, μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις και...
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, Άλπεις, τούνελ, Μον Σενί,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 Σεπτεμβρίου ανοίγει το τούνελ Μον Σενί

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1871.... Ανοίγει η πρώτη ορεινή σήραγγα στον κόσμο, το τούνελ Μον Σενί, στις Άλπεις. 

Τουρκία: Έκρηξη σε εργοστάσιο- Τουλάχιστον 20 τραυματίες

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο της βορειοδυτικής Τουρκίας. Η έκρηξη σημειώθηκε στο εργοστάσιο ζυμαρικών στο Χέντεκ περίπου στις 13:20. Ο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Το δημοσκοπικό προβάδισμα Χάρις δεν εγγυάται το τελικό αποτέλεσμα – Οι κρίσιμες πολιτείες

Οι ψηφοφόροι στις ΗΠΑ προσέρχονται στις κάλπες στις 5 Νοεμβρίου για να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρό...

ΗΠΑ: Η Χάρις έβαλε στην άμυνα τον Τραμπ στην πρώτη τους τηλεμαχία

Η Κάμαλα Χάρις έβαλε επανειλημμένα στην άμυνα τον Ντόναλντ Τραμπ χθες Τρίτη, στην πρώτη...

ΗΠΑ: Ισόπαλοι Τραμπ και Χάρις στις προθέσεις ψήφου

Την ώρα που η αμερικανίδα Δημοκρατική αντιπρόεδρος και υποψήφια της παράταξής της για την...

Εκλογές ΗΠΑ: Αβεβαιότητα για το τελικό αποτέλεσμα – Η Πολιτεία που θα κρίνει την αναμέτρηση

Στην τρέχουσα κατάσταση της πολιτικής σκηνής στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρθηκε ο Φάνης Παπαθανασίου, μιλώντας...