Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
21.6 C
Athens

Η Ιαπωνία καταγράφει πλεόνασμα ρεκόρ για τον Ιούλιο σχεδόν 22,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Ιαπωνία κατέγραψε πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών 3,19 τρισεκατομμυρίων γιεν (περίπου 22,4 δισ. δολάρια) τον Ιούλιο, διευρύνοντας το θετικό ισοζύγιο του προηγούμενου μήνα και σημειώνοντας ρεκόρ για τον μήνα Ιούλιο, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Χώρας του Ανατέλλοντος Ήλιου.

Το εμπορικό ισοζύγιο είχε έλλειμμα 482,7 δισ. γιεν, σε αντίθεση με το πλεόνασμα 556,3 δισ. γιεν που είχε καταγραφεί τον έβδομο μήνα του προηγούμενου έτους.

Οι ιαπωνικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 9,7% από έτος σε έτος τον έβδομο μήνα του 2024, έως και 9,41 τρισεκατομμύρια γιεν, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 16,8%, έως και 9,89 τρισεκατομμύρια γεν. Την ίδια στιγμή, το ισοζύγιο υπηρεσιών σημείωσε έλλειμμα 532.800 εκατ. γιεν.

Το ισοζύγιο πληρωμών αντικατοπτρίζει τις πληρωμές και τα έσοδα από συναλλαγές ξένων αγαθών, υπηρεσιών, εισοδημάτων και μεταφορών και θεωρείται ένας από τους ευρύτερους εμπορικούς δείκτες μιας χώρας.

Η Ιαπωνία αναθεώρησε προς τα κάτω την ανάπτυξη του εθνικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) το δεύτερο τρίμηνο του έτους κατά ένα δέκατο, σε 0,7%, λόγω της μείωσης της ζήτησης στον ιδιωτικό τομέα και την οικιακή κατανάλωση.

Η αναθεώρηση σημαίνει ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο αυξήθηκε κατά 7,2% αντί για 7,4%.

Η ιαπωνική κυβέρνηση μείωσε επίσης την εκτίμησή της σχετικά με τις δημόσιες επενδύσεις που έγιναν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024, οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία που εξετάστηκαν σήμερα αυξήθηκαν κατά 4,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι 4,5% που αναφέρεται στην προκαταρκτική έκθεση.

Όσον αφορά τις ιαπωνικές εξαγωγές και εισαγωγές κατά το εν λόγω τρίμηνο, τα στοιχεία παρέμειναν πρακτικά αμετάβλητα σε σύγκριση με τα προηγούμενα στοιχεία.

Η αξία των αποστολών στο εξωτερικό από την ασιατική χώρα αυξήθηκε κατά 1,5% μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, ενώ οι αγορές της αυξήθηκαν κατά 1,7%.

Παρά την αναθεώρηση προς τα κάτω, ο αριθμός σηματοδότησε την πρώτη ανάπτυξη σε δύο τρίμηνα, μετά την εξάλειψη των ανησυχιών για ένα σκάνδαλο χειραγώγησης δεδομένων στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, που συνεισφέρει σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας.

Πηγή: EFE

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ισραήλ: Επίλεκτη Μεραρχία φεύγει από την Γάζα για το βόρειο μέτωπο

Σε μετακίνηση στρατευμάτων στο βόρειο μέτωπο, στα σύνορα με τον Λίβανο, φαίνεται ότι προχωράει το Ισραήλ. Το «κέντρο βάρους» του πολέμου «μετακινείται στα βόρεια», δήλωσε...

Λίβανος: 14 νεκροί και 450 τραυματίες από τις νέες εκρήξεις 

Ασύρματοι πομποδέκτες (γουόκι-τόκι) που χρησιμοποιούσαν μέλη Χεζμπολάχ εξερράγησαν σήμερα (18/9) στα νότια προάστια της Βηρυτού, καθώς και στο νότιο και ανατολικό τμήμα του Λιβάνου,...

Λίβανος: Χάος μετά από εκρήξεις

Χάος επικρατεί στον Λίβανο μετά από εκρήξεις στους ασυρμάτους που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ, από τις οποίες 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 4.000...

Γαλλία: Αποδεκτή η πρόταση μομφής κατά Μακρόν

Η πρόταση μομφής του κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν – Λυκ Μελανσόν κατά του Εμανουέλ Μακρόν κρίθηκε αποδεκτή σήμερα Τρίτη (17/9) από το προεδρείο...

Κακοκαιρία Boris: 18 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες – Σε επιφυλακή η κεντρική Ευρώπη

Εθελοντές στην πολωνική πόλη Νίσα ενίσχυσαν τα φράγματα την Τρίτη, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν τα φουσκωμένα ποτάμια, μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις και...
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, Άλπεις, τούνελ, Μον Σενί,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 Σεπτεμβρίου ανοίγει το τούνελ Μον Σενί

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1871.... Ανοίγει η πρώτη ορεινή σήραγγα στον κόσμο, το τούνελ Μον Σενί, στις Άλπεις. 

ΗΠΑ: Ποιος είναι ο επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ – Οι αναρτήσεις κατά του πρώην...

Ο Ryan Wesley Routh, 58 ετών, είναι ο ύποπτος που συνελήφθη αφού φέρεται να έστρεψε ένα επιθετικό τουφέκι AK-47 στον πρώην πρόεδρο Τραμπ στο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ιαπωνία: Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ – Σε συναγερμό η χώρα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, έπληξε την δυτική...

Ιαπωνία – Χιροσίμα: Στις 6 Αυγούστου 1945 η ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας

6 Αυγούστου 1945 - Ο χρόνος σταμάτησε στη Χιροσίμα Ώρα 8:15. Το πρωινό της 6ης...

Ιαπωνία: Επανάσταση στην υγιεινή στόματος – Το φάρμακο που μπορεί να αναπτύσσει δόντια

Τέσσερα χρόνια ερευνών, για την ανάπτυξη φαρμάκων που θα μπορούν να αναπτύσουν δόντια, οδεύουν σε ενθαρρυντικά...

Ιαπωνία: Συνετρίβησαν δύο ελικόπτερα – 1 νεκρός, 7 αγνοούμενοι

Δύο ελικόπτερα του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού συνετρίβησαν χθες Σάββατο ανατολικά της νήσου Τορισίμα, ανακοίνωσε...