Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
27.4 C
Athens

Γιώργος Αλκαίος: «Έβγαζα τον μήνα με 16 κεφτεδάκια και ένα πακέτο μακαρόνια

Ο Γιώργος Αλκαίος, καλεσμένος στην εκπομπή “Καλύτερα Αργά”, μίλησε για την επιστροφή του στη δισκογραφία, την πορεία του στη μουσική και τις δύσκολες στιγμές στη ζωή του.

Γεννημένος στην Ελλάδα, πέρασε τα πρώτα τέσσερα χρόνια της ζωής του στην Αμερική, κάτι που, όπως είπε, δεν ήταν δική του επιλογή. «Έρχεται η ώρα να γυρίσω στην Αμερική σε δύο χρόνια. Με την είσοδο του “Ώπα” στην ταινία της Βαρδάλος, άνοιξα τις πόρτες της Universal και της Sony για κάποιες συνεργασίες. Πάντα ένα ταξίδι είναι συναρπαστικό. Πολλοί ονειρεύονται διεθνή καριέρα, αλλά πρέπει να το κατέχεις και να είσαι έτοιμος».

Σχετικά με την επιστροφή του στη μουσική, δήλωσε: «Το θέμα καριέρας κάποια στιγμή σταματάει. Το μόνο που μπορείς να δείξεις είναι διαφορετικές πτυχές του ταλέντου σου. Έκανα μια κίνηση που δεν έχει κάνει κανείς: αποχή 11 χρόνων για να μάθω νέα πράγματα, όπως το πώς γράφουν μουσική για κινηματογράφο. Έκανα σεμινάρια μέσω Skype και, μόλις έμαθα, ήρθε η ευκαιρία».

Αναφερόμενος στη μετακόμισή του στη Μήλο μετά τη Eurovision, είπε: «Πριν από τη Eurovision, δεν μπορούσα να ακολουθήσω τα πράγματα καθόλου. Καλύτερα αργά παρά να βιάζεσαι. Μεγάλωσα με παραγωγούς μεγάλα ονόματα, και το βασικό που μου έλεγαν ήταν πως ό,τι κάνεις έχει υπογραφή. Άρχισε η προχειρότητα και δεν μπορούσα. Ήταν σαν να ήρθε το fast food και δεν είχε αντίκρισμα».

Ο Αλκαίος αποκάλυψε ότι το comeback του θα γίνει τον Οκτώβριο με το νέο άλμπουμ του, το οποίο θα είναι και το τελευταίο του.

«Έκανα 8 μήνες διατροφή για να βγω στη Eurovision»

«Όταν βλέπω τον εαυτό μου στη Eurovision, είναι… άλλος. Εγώ ξεκίνησα το πάντρεμα του έθνικ με το λαϊκό. Έκανα 8 μήνες διατροφή και γυμναστική για να είναι η εικόνα σωστή στη σκηνή της Eurovision με τους χορευτές. Τότε διαλέξαμε γραμμωμένους χορευτές και έπρεπε να φτάσω κοντά τους! Δεν με ενδιαφέρει η εμφάνιση, με ενδιαφέρει η υγεία. Έκανα τις εξετάσεις μου και πρέπει να χάσω κιλά. Μέχρι τον Οκτώβριο θα το φέρω στα ίσα του».

Αναφερόμενος στη ζωή στη Μήλο, είπε: «Η ζημιά έγινε στο νησί. Δεν παίζεται ο χειμώνας στο νησί. Κάθονται όλοι στα εστιατόρια και κάνουν τα καλύτερα πιάτα που έρχονται πάνω σου. Της Eurovision το αποτέλεσμα άρχισε να δοκιμάζει τα πιάτα της Μήλου».

Ο Αλκαίος θυμήθηκε την ίδια χρονιά με τον Σάκη Ρουβά: «Κάναμε ολόκληρο συμβούλιο αν θα βγω με ανοιχτό το πουκάμισο. Βγήκα καλυμμένος. Ήξερα από το σχολείο ότι είχα γκελ. Στην αρχή ήταν πολύ ωραίο. Έχω έναν ηθικό κώδικα πολύ συγκεκριμένο που δεν θέλω να περνάει τα όρια. Το ευχαριστήθηκα το σεξαπίλ».

Ο Αλκαίος εξομολογήθηκε ότι στα 18 του πέρασε από καταχρήσεις, αλλά κατάφερε γρήγορα να ισορροπήσει. «Η νύχτα είναι μια χαρά για ένα παιδί που γίνεται διάσημο πολύ νωρίς, αν είναι προσεκτικό και εύστροφο», είπε, σημειώνοντας πως ο πατέρας του δεν ήθελε να μπλέξει με τη νύχτα και το τραγούδι, πιστεύοντας ότι ο ίδιος θα ακολουθούσε τον αθλητισμό.

Η σχέση με τη μητέρα του ήταν επίσης πολύπλοκη. «Είναι μια ερώτηση που έκανα στον εαυτό μου μέχρι τα 40 μου και το έλυσα εκεί, αν έκανε καλά ο πατέρας μου που με πήρε από την Αμερική», είπε, προσθέτοντας ότι τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα λόγω του διαζυγίου των γονιών του. Η επανένωση με τη μητέρα του έγινε όταν ήταν 16, ενώ η πραγματική επανασύνδεση ήρθε αργότερα, όταν ο Αλκαίος έγινε γνωστός και η μητέρα του παρακολούθησε μια συναυλία του στη Βοστόνη.

Αναφέρθηκε επίσης στην περίοδο που ξεκίνησε την καριέρα του. «Ψωνίστηκα όταν ακούστηκε το πρώτο μου άλμπουμ», είπε, περιγράφοντας πως η διαχείριση της διασημότητας στα 23 του ήταν δύσκολη. «Όταν είσαι 23 και έχεις ένα συμβόλαιο 5ετές με ρήτρα μισό δις έχεις άγχος», εξήγησε.

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι ετοιμάζει βιβλίο με τίτλο «Τα 5 καμπανάκια», όπου θα αναφέρει σημαντικά σημεία της ζωής του. Το πρώτο «καμπανάκι» χτύπησε στα 16 του, όταν αποφάσισε να φύγει από το σπίτι.

Το κεφάλαιο «Μήλος»

Η απόφαση να μετακομίσει στη Μήλο ήταν καθοριστική για τον Αλκαίο. «Νομίζετε ότι άραξα στη Μήλο επειδή έβγαλα λεφτά; Νομίζετε!», είπε, διευκρινίζοντας ότι η μετακόμιση ήταν μια προσπάθεια να χτίσει κάτι νέο και σταθερό. Κατασκεύασε σουίτες με δάνειο και προσπάθησε να φτάσει σε ένα επίπεδο όπου δεν θα χρειαζόταν να τραγουδάει στα «κακά χρόνια της μουσικής».

Ο Αλκαίος τόνισε ότι η ζωή σε ένα νησί τον χειμώνα δεν είναι εύκολη, αλλά με τη βοήθεια των ξαδέλφων του, κατάφερε να αλλάξει τη ζωή του και να ζήσει την καλύτερη περίοδο της ζωής του.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου;

Τι μας περιμένει; ΚριόςΑγαπητέ Κριέ, λόγω της Νέας Σελήνης, στο ζώδιο της Παρθένου που σχηματίζεται σήμερα, καταφέρνεις να βάλεις στην ζωή σου τάξη και να...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου;

Τι μας περιμένει σήμερα; ΚΡΙΟΣ Μπορεί να αισθάνεστε ότι κάποιος σας ενοχλεί, κάτι σας ξενερώνει, κάποιος δεν ήρθε στη ζωή σας για καλό! ΤΑΥΡΟΣ Στα εpωτικά, λίγη υπομονή...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου;

Τι μας περιμένει; ΚΡΙΟΣ Αγαπητέ μου Κριέ, για σήμερα Τρίτη οι πλανητικές όψεις είναι αντιφατικές. Το πρωί παρατηρούμε την Σελήνη από το ζώδιο του Ταύρου να...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου;

Τι μας περιμένει; Κριός Η σημερινή ημέρα φίλε Κριέ, είναι σίγουρα τυχερή, αφού θα σου προσφέρει πολλές ευκαιρίες, για να καταφέρεις να πετύχεις στόχους και όνειρα,...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου;

Τι μας περιμένει; ΚριόςΣήμερα φίλε Κριέ κερδίσεις πόντους στις διαπροσωπικές σου συναναστροφές, λόγω της τάσης σου να είσαι γλυκός, συναισθηματικός και τρυφερός με τους άλλους!...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου;

Τι μας περιμένει; Κριός Αγαπητέ Κριέ, με την Αντίθεση Ερμή-Δία την σημερινή ημέρα, η λάθος συννενόηση, ενδεχομένωςνα φέρει αρνητικές καταστάσεις και συνέπειες, οι οποίες μπορεί να...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Και επισήμως παντρεμένος με την Μαράια 

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Μαράια Ριντλσπρίγκερ είναι και επισήμως παντρεμένοι. Ο Έλληνας σούπερ σταρ του NBA και η αγαπημένη του, μετά από οκτώ χρόνια σχέσης και...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Σμπυράκης

Την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του ηθοποιού Γιώργου Σμπυράκη έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας,...

Τώρα που πέρασε ο καιρός: Μήπως να πούμε μια μεγάλη αλήθεια για τον Λάνθιμο;

Όταν τον προηγούμενο Χειμώνα, ο Γιώργος Λάνθιμος έκανε χαμό με το «Poor Things», μια...

Γιώργος Πάντζας: «Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έκανε τα πάντα για να διατηρήσει τα κεκτημένα της»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Πάντζας στην εφημερίδα On Τime...

Πέθανε ο Γιώργος Μπλάνας: Βαρύ πένθος για τον Γιάννη Στάνκογλου, το συγκινητικό αντίο

Ο βραβευμένος ποιητής και μεταφραστής Γιώργος Μπλάνας έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της...