Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
24.2 C
Athens

Γαλλία: Έφυγε αηδιασμένη από το δικαστήριο η κόρη της 71χρονης που βίαζαν φίλοι του συζύγου της

Η υπόθεση εναντίον του Ντομινίκ Πελικό, 71 ετών, έχει τρομοκρατήσει τη Γαλλία, αφού οι κατηγορίες αποκαλύφθηκαν τυχαία όταν συνελήφθη να κινηματογραφεί γυναικείες φούστες σε ένα σούπερ μάρκετ.

Η δίκη στη νότια πόλη της Αβινιόν, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο, έχει κατηγορίες για βιασμό εναντίον του και άλλων 50 ανδρών που φέρεται να στρατολόγησε μέσω Διαδικτύου για να κακοποιήσει τη σύζυγό του.

Η σύζυγός του, Ζιζέλ Πελικό, παρευρίσκεται στη δίκη, η οποία ζήτησε να είναι ανοιχτή στο κοινό, όπως και η κόρη τους και οι δύο γιοι τους.

Οι δικηγόροι της λένε ότι ήταν τόσο βαριά ναρκωμένη που δεν γνώριζε την κακοποίηση που συνεχίστηκε για μια δεκαετία.

Ο προεδρεύων δικαστής, που ηγείται μιας ομάδας πέντε δικαστών, διάβασε τα κύρια πορίσματα της έρευνας τη δεύτερη ημέρα της δίκης την Τρίτη.

Οι καταγγελίες αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, όταν ένας φύλακας συνέλαβε τον Pélicot σε ένα σούπερ μάρκετ στην πόλη Carpentras επειδή κινηματογραφούσε τις φούστες των πελατών.

Στην τσέπη του βρέθηκαν προφυλακτικά και κάμερα. Όταν ρωτήθηκε ο Pélicot είπε ότι είχε «δράσει με παρορμήσεις» που «δεν ήταν σε θέση να ελέγξει».

Ο δικαστής αφηγήθηκε πώς γυμνά φωτομοντάζ της κόρης του Πελικό, η οποία χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Καρολίν Νταριάν, βρέθηκαν στον υπολογιστή του σε έναν φάκελο με τίτλο «Γύρω από την κόρη μου, γυμνή». Η Ντάριαν σωριάστηκε σε κλάματα και συνοδευόταν από την αίθουσα του δικαστηρίου από τα δύο αδέρφια της και τον δικηγόρο της, Αντουάν Καμύ, αλλά επανεμφανίστηκε περίπου 20 λεπτά αργότερα.

Το 2022 η Καρολίν Νταριάν έγραψε ένα βιβλίο Et J’ai Cesse de T’appeler Papa (Και σταμάτησα να σε φωνάζω μπαμπά) σχετικά με την επίδραση της ανακάλυψης των υποτιθέμενων εγκλημάτων στην οικογένεια.

Η Ζιζέλ Πελικό παρέμεινε ήρεμη και συγκρατημένη καθ’ όλη τη διάρκεια, ενώ ο σύζυγός της καθόταν ακριβώς απέναντί ​​της στην άλλη άκρη της αίθουσας του δικαστηρίου και την άκουγε με προσήλωση.

Υπάρχουν άλλοι 72 ύποπτοι για την υπόθεση, αλλά μόνο 50 έχουν εντοπιστεί. Δεκαοκτώ από τους κατηγορούμενους, συμπεριλαμβανομένου του Πελικό βρίσκονται υπό κράτηση, ενώ άλλοι 32 κατηγορούμενοι παρακολουθούν τη δίκη ως ελεύθεροι. Ένας 51ος άνδρας κρίνεται ερήμην.

Οι περισσότεροι από αυτούς αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών για βιασμό εάν καταδικαστούν.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι ερευνητές βρήκαν χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν τη Ζιζέλ Πελικό να κακοποιείται σεξουαλικά από αγνώστους που στρατολογήθηκαν σε ένα διαδικτυακό φόρουμ που ονομάζεται «Χωρίς τη γνώση» στον αμφιλεγόμενο ιστότοπο Coco, ο οποίος έκλεισε από τα δικαστήρια τον Ιούνιο.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος εμφανιζόταν στον ιστότοπο με ψευδώνυμο, ισχυρίστηκε ότι συμμετείχε στο φόρουμ «περιστασιακά» και ότι «δεν ήταν η συνήθεια του».

Ωστόσο, βρέθηκαν αρκετές συζητήσεις στις οποίες μερικές φορές χρησιμοποιούσε τον όρο «βιασμός» και είπε στους πιθανούς επιτιθέμενους ότι η χορήγηση υπνωτικών χαπιών στη σύζυγό του του επέτρεπε να την κακοποιήσει κάνοντας πρακτικές που κανονικά αρνιόταν.

Παρήγγειλε 450 χάπια σε διάστημα ενός έτους, σύμφωνα με την εθνική ασφάλιση υγείας.

Η αστυνομία είπε ότι βρήκε εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο της Ζιζέλ στον υπολογιστή του, εμφανώς αναίσθητη και κυρίως σε εμβρυϊκή θέση.

Οι εικόνες φέρεται να δείχνουν δεκάδες βιασμούς στο σπίτι του ζευγαριού στο Μαζάν, ένα χωριό 6.000 κατοίκων περίπου 20 μίλια (30 χιλιόμετρα) από την Αβινιόν, στην Προβηγκία.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τουρκία: Έκρηξη σε εργοστάσιο- Τουλάχιστον 20 τραυματίες

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο της βορειοδυτικής Τουρκίας. Η έκρηξη σημειώθηκε στο εργοστάσιο ζυμαρικών στο Χέντεκ περίπου στις 13:20. Ο...

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Το δημοσκοπικό προβάδισμα Χάρις δεν εγγυάται το τελικό αποτέλεσμα – Οι...

Οι ψηφοφόροι στις ΗΠΑ προσέρχονται στις κάλπες στις 5 Νοεμβρίου για να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρό τους. Ενώ αρχικά προοιωνιζόταν μια επανάληψη της εκλογικής μάχης του...

Λωρίδα της Γάζας: Νεκροί έξι εργαζόμενοι του ΟΗΕ

Νεκροί έξι εργαζόμενοι του ΟΗΕ σε δύο αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον σχολείου που είχε μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων. Σύμφωνα με το...

ΗΠΑ: Η πρώτη αντίδραση Μπάρακ και Μισέλ Ομπάμα για το debate – “Η Κάμαλα...

Σε ένα πρώτο σχόλιο λίγες ώρες μετά το τέλος του debate Χάρις – Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα αποτύπωσε τις δικές...

11η Σεπτεμβρίου: Το ντοκιμαντέρ του Netflix για τις επιθέσεις που άλλαξαν τον κόσμο (βίντεο)

Είκοσι τρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Από την ημέρα που άλλαξε ο κόσμος. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11η Σεπτεμβρίου 2001, που...

ΗΠΑ: Η Χάρις έβαλε στην άμυνα τον Τραμπ στην πρώτη τους τηλεμαχία

Η Κάμαλα Χάρις έβαλε επανειλημμένα στην άμυνα τον Ντόναλντ Τραμπ χθες Τρίτη, στην πρώτη τηλεμαχία τους, σε ατμόσφαιρα εξαιρετικά πικρή και τεταμένη, ο αντίκτυπος...

Βρετανία: Ολοκλήρωσε την προληπτική χημειοθεραπεία της η πριγκίπισσα Κέιτ

Την προληπτική χημειοθεραπεία της ολοκλήρωσε η Κέιτ, πριγκίπισσα της Ουαλίας, στην οποία υποβλήθηκε για τον καρκίνο. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει λίγες από τις δημόσιες υποχρεώσεις...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 11 Σεπτεμβρίου καθιερώνονται οι όροι “Αριστερά” και “Δεξιά”

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1789... Καθιερώνονται οι όροι «Αριστερά» και «Δεξιά», κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το...

Λιγνάδης: Ενώπιων των δικαστών θα βρεθεί και πάλι σήμερα

Δεκατέσσερις μήνες μετά το τέλος της πρωτοβάθμιας δίκης ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντή του Εθνικού...

Γαλλία: Νέος πρωθυπουργός ο Μισέλ Μπαρνιέ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διόρισε σήμερα, Πέμπτη (05/09) πρωθυπουργό της χώρας τον Μισέλ...

Γαλλία: Τελευταίες διαβουλεύσεις για το πρόσωπο που θα αναλάβει πρωθυπουργός

Το τέλος στην αναζήτηση πρωθυπουργού φαίνεται να πλησιάζει στη Γαλλία, σχεδόν δύο μήνες μετά...