Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
22.4 C
Athens

Εύβοια: Για 2η μέρα ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά – Νέο 112 για εκκένωση στην περιοχή

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η ένταση της φωτιάς και των ανέμων έχει μειωθεί με αποτέλεσμα η εικόνα από το πύρινο μέτωπο να παρουσιάζεται καλύτερη.

Τιτάνιες προσπάθειες να τιθασεύσουν τις φλόγες κατέβαλαν όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά που ξέσπασε τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Πετριές του δήμου Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια.

Παρότι η ένταση της φωτιάς έχει μειωθεί, το κυρίως μέτωπο της βρίσκεται εσωτερικά του τριγώνου που σχηματίζουν οι οικισμοί Πετριές, Κριεζά και Αλώνια και κινείται νότια. Το δυσάρεστο είναι ότι οι άνεμοι που είχαν κοπάσει κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά τις 7 το πρωί της Τρίτης έχουν ενισχυθεί δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Νέα μηνύματα από το 112

Νέα μηνύματα 112 εστάλησαν στους κατοίκους σε Κλιμάκι, Λιανή ‘Αμμο, Πετριές και Κριεζά. Συγκεκριμένα στις 07.33 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Κριεζά καλώντας τους να απομακρυνθούν προς Αλιβέρι.

Νέο μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι των Πέτριον στις 5:30 σήμερα το πρωί Τρίτη 30, Ιουλίου με οδηγίες να απομακρυνθούν λόγω πυρκαγιάς προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο.

Νωρίτερα, στις 1:23 ήχησε και πάλι το 112 καλώντας τους κατοίκους που βρίσκονται στο Κλιμάκι και τη Λιανή Άμμο να απομακρυνθούν προς τα Κριεζά.

Σημειώνεται επίσης ότι χθες εκδόθηκαν άλλα 5 μηνύματα από το 112, αρχικά για την ενημέρωση των κατοίκων πλησίον της περιοχής που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και στη συνέχεια για την απομάκρυνσή τους από τους οικισμούς, Κριεζά, Κοσκινά και Πετριές.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις- Στη μάχη της κατάσβεσης από νωρίς το πρωί τα εναέρια μέσα

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν με ρίψεις νερού από αέρος 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί και σκαπτικά μηχανήματα αλλά και υδροφόρα οχήματα των ΟΤΑ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στην κατάσβεση συνδράμει επίσης μεγάλος αριθμός εθελοντών, ενώ προληπτικά έχει μεταβεί στην περιοχή, πυροσβεστικό πλοιάριο. Από την πλευρά του, το Λιμενικό Σώμα έχει κινητοποιηθεί με πλωτά μέσα πλησίον της ακτογραμμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στην προσπάθεια κατάσβεσης, έπαθε εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Αλιβερίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το βράδυ της Δευτέρας (29/7/24) έφτασε στην Εύβοια ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, που κανε λόγο για «μία δύσκολη πυρκαγιά, καθότι ξεκίνησε σε δύσκολο σημείο, σε χορτολιβαδική, χαμηλή βλάστηση και έφυγε γρήγορα» ενώ δήλωσε «ικανοποιημένος» από την ανταπόκριση «ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 30% ανεβαίνει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση

Παρά την φυσιολογική φθορά της ΝΔ μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης, η κυριαρχία της και ο προβληματισμός για την αντιπολίτευση επιβεβαιώνεται και στη δημοσκόπηση...

Λίβανος: 14 νεκροί και 450 τραυματίες από τις νέες εκρήξεις 

Ασύρματοι πομποδέκτες (γουόκι-τόκι) που χρησιμοποιούσαν μέλη Χεζμπολάχ εξερράγησαν σήμερα (18/9) στα νότια προάστια της Βηρυτού, καθώς και στο νότιο και ανατολικό τμήμα του Λιβάνου,...

Απόψε η “πανσέληνος του καλαμποκιού”

Μια ιδιαίτερη πανσέληνος έρχεται αυτή την εβδομάδα, καθώς το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του. Την Τετάρτη (18/09), η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου, η οποία θα...
Νεκρή ηλικιωμένη στα Γλυκά Νερά

Αιγάλεω: Οδηγός μηχανής παρέσυρε 6χρονο αγόρι και το εγκατέλειψε

Ένα αγόρι ηλικίας έξι χρονών παρασύρθηκε από οδηγό μηχανής στο Αιγάλεω, στη συμβολή των οδών Βάρναλη και Νέστορος. Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί εγκαταλείφθηκε, ενώ κατόπιν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού« όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Τραγωδία στο Φαράγγι της Σαμαριάς: Νεκρή γυναίκα από πτώση βράχου – Υπάρχουν εγκλωβισμένοι

Τραγωδία στο Φαράγγι της Σαμαριάς: Νεκρή γυναίκα από πτώση βράχου – Υπάρχουν εγκλωβισμένοι Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στο σημείο Πόρτες, στο Φαράγγι της...

Πάτρα: Πρώτη αποβολή σε μαθητή για χρήση κινητού στην τάξη 

Η πρώτη αποβολή για τη χρήση κινητού μέσα στο σχολείο, δόθηκε σε μαθητή στην Πάτρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Οι γονείς του μαθητή προχώρησαν σε καταγγελία κατά της...
Μεταξουργείο: Νεκρός 15χρονος που έπεσε από τον 3ο όροφο

Κεραμεικός: Αιματηρό επεισόδιο με έναν τραυματία

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμός σημειώθηκε στις 10:20 το πρωί στην περιοχή του Kεραμεικού στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με την αστυνομία στη διασταύρωση των οδών...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κακοκαιρία: Μεγάλα ύψη βροχής σε Σποράδες, Εύβοια και Πελοπόννησο – Πάνω από 50.000 κεραυνοί

Σημαντικές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν το Σάββατο 31/08, κυρίως στις Σποράδες, στην Εύβοια και...

Εύβοια – τροχαίο: Δύο νέα παιδιά ηλικίας 20 και 22 ετών έχασαν τη ζωή τους

Δύο νέα παιδιά ηλικίας 20 και 22 ετών έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο...

Εύβοια: Αισθητός και στην Αττική ο σεισμός

Σεισμός μεγέθους 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (26/08), με επίκεντρο 5 χιλιόμετρα...

Φωτιά στην Εύβοια: Ολονύχτια “μάχη” με τις φλόγες – Πνέουν ισχυροί άνεμοι

Δύσκολη αναμένεται η νύχτα στην κεντρική Εύβοια καθώς μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το...