Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
24.2 C
Athens

Ελεύθερος ο Φρέντης Μπελέρης – Αποφυλακίζεται μετά από 16 μήνες

Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί νωρίς το απόγευμα μετά από 16 μήνες εγκλεισμού ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντης Μπελέρης, με περιοριστικό όρο να διατηρεί τηλεφωνική επαφή με το αστυνομικό τμήμα.  Το αίτημα αποφυλάκισής του εξετάσθηκε σήμερα Δευτέρα (2/9) από τo δικαστήριο των Τιράνων και η απόφαση ήταν θετική.

.
Ο Μπελέρης έχει εκτίσει τα δυο τρίτα της ποινής φυλάκισής του η οποία επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα από τον περασμένο Ιούλιο όπως δικαιούται σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία εφόσον έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής του.

Τότε οι δικαστές επικαλέστηκαν τις καλοκαιρινές άδειες και είχαν δώσει νέα αναβολή, με αποτέλεσμα ο Φρέντης Μπελέρης να επιστρέψει στη φυλακή, ενώ είχε προηγηθεί ολιγοήμερη άδεια προκειμένου να ορκιστεί ευρωβουλευτής.

Σημειώνεται ότι με τη νέα σύνθεση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής της ΝΔ είναι δεύτερος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών.

Η δήλωση του Φρέντι Μπελέρη

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Φρέντη Μπελέρη το κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία στην Αλβανία δεν αποκαταστάθηκαν, ενώ πρόσθεσε ότι ο αγώνας τώρα ξεκινάει και πως θα προσφύγει Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Φρέντη Μπελέρη:

Μετά από 16 μήνες συνεχόμενης κράτησης, είμαι πλέον ελεύθερος και υπερήφανος, αλλά σίγουρα όχι χαρούμενος. Γιατί το κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία στην Αλβανία δεν αποκαταστάθηκαν, οι θεσμοί δεν λειτούργησαν, η Δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε με τον τρόπο που έπρεπε.

Η σημερινή απόφαση αποτελεί μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό της δικαίωσης που περιμένει μπροστά μας. Ο αγώνας μου τώρα αρχίζει.

Είναι αυτονόητο ότι θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για όσα με πραξικοπηματικό τρόπο μου αρνήθηκε το αλβανικό καθεστώς.

Αλλά και πλέον, ασκώντας τα καθήκοντα του Έλληνα Ευρωβουλευτή, θα μπορώ να εστιάσω στα ζητήματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας και κράτους Δικαίου, χωρίς φόβο παρά μόνο με πάθος.

Σήμερα, θα βρεθώ ανάμεσα στα αδέρφια μου στη Χιμαρα. Εκεί όπου ξεκίνησε η περιπέτεια μου και θεωρώ μόνο σωστό να βρίσκομαι.

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που με την θαρραλέα απόφαση του να με συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ άλλαξε την πορεία της ιστορίας μου. Και φυσικά τους στενούς μου φίλους, Άγγελο Συρίγο και Σταύρο Παπασταύρου για την αμέριστη συμπαράσταση τους. Ήταν πάντα εκεί, δεν θα το ξεχάσω.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες πολίτες που όλον αυτόν τον καιρό μου έδωσαν τη δύναμη να μη λυγίσω, να αντέξω και να συνεχίσω να μάχομαι.

Π. Μαρινάκης : Δεν ξεχνάμε τι συνέβη 

“Χαιρετίζουμε την αποφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη αλλά σε καμία περίπτωση δεν ξεχνάμε τι συνέβη τους προηγούμενους μήνες”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Είναι σίγουρα μία θετική εξέλιξη η αποφυλάκιση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε αυτούς τους παραπάνω από 17 μήνες και την βαρύτητα όλων όσων συνέβησαν, υπογράμμισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι στο πρόσωπο του Φρέντη Μπελέρη η ελληνική κυβέρνηση και το σύνολο των Ελλήνων πολιτών βλέπουν “συνολικά την εθνική μειονότητα της Αλβανίας, την οποία θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να βρισκόμαστε δίπλα της”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εκπληκτικός φωτισμός στο ναό του Ποσειδώνα

Ο Ναός του Ποσειδώνα, μνημείο δωρικής αρχιτεκτονικής που χτίστηκε το 440 π.Χ. πάνω στα ερείπια ενός πώρινου αρχαϊκού ναού, βρίσκεται εκεί όπου το Μυρτώο...

ΠΑΣΟΚ: Συμφωνία των έξι υποψηφίων για διεξαγωγή debate στις 24 Σεπτεμβρίου στην ΕΡΤ

Σε καταρχήν συμφωνία για διεξαγωγή debate μεταξύ των έξι υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ, μέσω της συχνότητας της ΕΡΤ, κατέληξαν οι εκπρόσωποί τους. Σύμφωνα με άτυπη...

Τεμπονέρας: Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Διονύσης Τεμπονέρας όπως διευκρινίζει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ειδικότερα, αναφέρει: «Σε σχέση...

“Αγωνία” του Ελον Μασκ για το δημογραφικό της Ελλάδας

Ο CEO του X Έλον Μασκ αναφέρθηκε μέσα από ανάρτηση του στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας. «Ουάου, σχεδόν διπλάσιος αριθμός ανθρώπων πέθαναν από τα μωρά που γεννήθηκαν στην...

Μεταναστευτικό: Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έστειλε μήνυμα από τον Έβρο για τη θωράκιση των συνόρων

Μετά το μπλόκο της Γερμανίας στους μετανάστες που τέθηκε σε ισχύ από τα από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, η ΕΛ.ΑΣ. και οι Ένοπλες Δυνάμεις...

Κενό 18.000 εκπαιδευτικών στα σχολεία

Με χιλιάδες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, λειτουργούν τα σχολεία, σύμφωνα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ). Κατά τη διάρκεια συνέντευξης...

Συνάντηση Μητσοτάκη με ΚΕΔΕ: Δεσμεύτηκε για στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Συνάντηση με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας (16/9) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε πως υπάρχουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Φρέντι Μπελέρης: Άδεια εξόδου για να ορκιστεί ευρωβουλευτής

Άδεια εξόδου έλαβε ο Φρέντι Μπελέρης προκειμένου να ταξιδέψει μέχρι το Στρασβούργο για να...

Μπελέρης: Έλαβε άδεια για να ορκιστεί ευρωβουλευτής στο Στρασβούργο

Mετά από πολλές πιέσεις οι αλβανικές αρχές θα δώσουν άδεια στον Φρέντι Μπελέρη να...

Ο Ράμα συνεχίζει να εξευτελίζει τον Ελληνισμό με τον «αντικαταστάτη» του Μπελέρη!

Αμετανόητος και ανενόχλητος ο δικτατορίσκος της Αλβανίας, συνεχίζει να εξευτελίζει τον Ελληνισμό και να...

Φρέντι Μπελέρης: Καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χειμάρρας

Όπως αναμενόταν, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή στα Τίρανα, αποφάσισε πριν από λίγο την αφαίρεση...