Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
22.4 C
Athens

Έδειξε τις προθέσεις του: Καταλάβατε τώρα τι θέλει να κάνει ο Τραμπ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως θα αντιμετωπίσει την Κάμαλα Χάρις η οποία θεωρείται ως η ντε φάκτο υποψήφια των Δημοκρατικών, στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Σειρά από δημοσκοπήσεις δίνουν αποτελέσματα ταυτόχρονα παρόμοια και αντικρουόμενα, με αμφότερους να προηγούνται ανάλογα την εταιρεία, την πολιτεία, και τους ψηφοφόρους που συμπεριέλαβε, όπως δείχνει το Reuters.

Στη δημοσκόπηση του Emerson College, φαίνεται πως ο πρώην Τραμπ προηγείται της Χάρις σε τέσσερις από τις κρίσιμες πολιτείες (swing states):

  • στην Αριζόνα με 49% έναντι 44%
  • στην Τζόρτζια με 48% έναντι 46%
  • στο Μίσιγκαν με 46% έναντι 45%
  • στην Πενσυλβάνια με 48% έναντι 46%.
  • Τέλος, ισοβαθμούν στο Ουισκόνσιν με ποσοστό 47%

Βέβαια, η Χάρις ξεπέρασε την απόδοση του Μπάιντεν σε δημοσκόπηση του Emerson που διεξήχθη νωρίτερα τον Ιούλιο σε καθεμία από τις πέντε πολιτείες. Η τελευταία δημοσκόπηση σε εγγεγραμμένους ψηφοφόρους έγινε στις 22-23 Ιουλίου και είχε ένα περιθώριο λάθους της τάξης του 3,4% για κάθε πολιτεία.

Μία παναμερικανική δημοσκόπηση που διεξήχθη από τους New York Times σε συνεργασία με το Sienna College, έδειξε επίσης ότι η Χάρις ξεπέρασε τον Μπάιντεν ως αντίπαλο δέος του Τραμπ.

Σε αυτή, ο Τραμπ προηγείται της Κάμαλα Χάρις κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, 48% προς 47%, μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, τη στιγμή που είχε αφήσει πίσω τον Μπάιντεν κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες, 49% έναντι 41%, σε προηγούμενη δημοσκόπηση.

Η Ipsos πραγματοποίησε δημοσκόπηση για λογαριασμό του Reuters, δείχνοντας τη Χάρις να διατηρεί προβάδισμα 44% έναντι 42% του Τραμπ, μια διαφορά εντός του περιθωρίου σφάλματος του 3%.

Ντόναλντ Τραμπ: Έδειξε τις προθέσεις του

Εν τη ρύμη του λόγου, ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε τις προθέσεις του, μιλώντας σε μέλη χριστιανικής κοινότητας, για τον τρόπο διακυβέρνησης.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών είπε σε μέλη χριστιανικής οργάνωσης ότι αν τον ψηφίσουν τον Νοέμβριο «σε τέσσερα χρόνια δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε πάλι. Θα το ‘χουμε φτιάξει τόσο καλά, δεν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσετε»:

«Χριστιανοί, πηγαίντε να ψηφίσετε, μόνο αυτή τη φορά. Δεν θα χρειαστεί να το κάνετε ποτέ ξανά. Τέσσερα χρόνια ακόμα, το ξέρετε, θα διορθωθεί, θα είναι εντάξει, δεν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσετε πια, ωραίοι μου χριστιανοί», είπε ο Τραμπ και πρόσθεσε: «Σας αγαπάω χριστιανοί. Κι εγώ χριστιανός είμαι. Σας αγαπάω, πηγαίνετε, πρέπει να πάτε να ψηφίσετε. Σε τέσσερα χρόνια δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε πάλι, θα το ‘χουμε φτιάξει τόσο καλά που δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε πάλι».

Σε συνέντευξή του τον Δεκέμβριο στο Fox News ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι αν κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου θα φερθεί σαν δικτάτορας, αλλά μόνο «στην αρχή», για να κλείσει το νότιο σύνορο με το Μεξικό και να επεκτείνει την εξόρυξη πετρελαίου.

Είναι σαφής οι προθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ: αν εκλεγεί, στην τελευταία του θητεία ως πρόεδρος, θα φτιάξει ένα «σκληρό» καθεστώς και θα συμπεριφερθεί -όπως ο ίδιος είπε- σαν δικτάτορας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ισραήλ: Επίλεκτη Μεραρχία φεύγει από την Γάζα για το βόρειο μέτωπο

Σε μετακίνηση στρατευμάτων στο βόρειο μέτωπο, στα σύνορα με τον Λίβανο, φαίνεται ότι προχωράει το Ισραήλ. Το «κέντρο βάρους» του πολέμου «μετακινείται στα βόρεια», δήλωσε...

Λίβανος: 14 νεκροί και 450 τραυματίες από τις νέες εκρήξεις 

Ασύρματοι πομποδέκτες (γουόκι-τόκι) που χρησιμοποιούσαν μέλη Χεζμπολάχ εξερράγησαν σήμερα (18/9) στα νότια προάστια της Βηρυτού, καθώς και στο νότιο και ανατολικό τμήμα του Λιβάνου,...

Λίβανος: Χάος μετά από εκρήξεις

Χάος επικρατεί στον Λίβανο μετά από εκρήξεις στους ασυρμάτους που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ, από τις οποίες 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 4.000...

Γαλλία: Αποδεκτή η πρόταση μομφής κατά Μακρόν

Η πρόταση μομφής του κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν – Λυκ Μελανσόν κατά του Εμανουέλ Μακρόν κρίθηκε αποδεκτή σήμερα Τρίτη (17/9) από το προεδρείο...

Κακοκαιρία Boris: 18 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες – Σε επιφυλακή η κεντρική Ευρώπη

Εθελοντές στην πολωνική πόλη Νίσα ενίσχυσαν τα φράγματα την Τρίτη, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν τα φουσκωμένα ποτάμια, μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις και...
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, Άλπεις, τούνελ, Μον Σενί,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 Σεπτεμβρίου ανοίγει το τούνελ Μον Σενί

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1871.... Ανοίγει η πρώτη ορεινή σήραγγα στον κόσμο, το τούνελ Μον Σενί, στις Άλπεις. 

ΗΠΑ: Ποιος είναι ο επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ – Οι αναρτήσεις κατά του πρώην...

Ο Ryan Wesley Routh, 58 ετών, είναι ο ύποπτος που συνελήφθη αφού φέρεται να έστρεψε ένα επιθετικό τουφέκι AK-47 στον πρώην πρόεδρο Τραμπ στο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Ποιος είναι ο επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ – Οι αναρτήσεις κατά του πρώην προέδρου

Ο Ryan Wesley Routh, 58 ετών, είναι ο ύποπτος που συνελήφθη αφού φέρεται να...

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Το δημοσκοπικό προβάδισμα Χάρις δεν εγγυάται το τελικό αποτέλεσμα – Οι κρίσιμες πολιτείες

Οι ψηφοφόροι στις ΗΠΑ προσέρχονται στις κάλπες στις 5 Νοεμβρίου για να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρό...

ΗΠΑ: Η Χάρις έβαλε στην άμυνα τον Τραμπ στην πρώτη τους τηλεμαχία

Η Κάμαλα Χάρις έβαλε επανειλημμένα στην άμυνα τον Ντόναλντ Τραμπ χθες Τρίτη, στην πρώτη...

ΗΠΑ: Ισόπαλοι Τραμπ και Χάρις στις προθέσεις ψήφου

Την ώρα που η αμερικανίδα Δημοκρατική αντιπρόεδρος και υποψήφια της παράταξής της για την...