Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
25.1 C
Athens

Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε ο 25χρονος καταζητούμενος

Παραδόθηκε αυτοβούλως στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης 25χρονος, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή στη δολοφονία του 19χρονου, στην περιοχή Χαριλάου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, συνοδευόμενος από συνήγορο, εμφανίστηκε νωρίτερα στην ανακρίτρια, η οποία χειρίζεται την υπόθεση. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης τα προηγούμενα 24ωρα και αναζητούνταν. Κατά πληροφορίες πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες και παραμένει υπό κράτηση.

Είναι η 10η σύλληψη για τη δολοφονική επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Κατά συνέπεια, από το σύνολο των 11 ατόμων που κατηγορούνται για εμπλοκή στο περιστατικό, παραμένει ασύλληπτος μόνο ένας 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία.

Τι λέει η αστυνομία

Η αστυνομία με ανακοίνωσή της αναφέρθηκε στην εξέλιξη σημειώνοντας: «Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεων μας, για υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα εμφανίσθηκε αυτοβούλως στις ανακριτικές αρχές και συνελήφθη, δυνάμει του ήδη εκδοθέντος εντάλματος, 25χρονος ημεδαπός. Οι έρευνες συνεχίζονται. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Εντός της ημέρας το διεθνές ένταλμα για τον 20χρονο που διέφυγε στην Αλβανία

«Αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το Αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Είναι ζήτημα τιμής για την αστυνομία, για τη δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί η δικαιοσύνη και αυτό γίνεται πραγματικότητα» δήλωσε  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΙ τονίζοντας ότι έχουν βγει εντάλματα για 11 ανθρώπους και οι 9 είναι στη φυλακή, ανακρίνονται και έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

«Θεωρώ ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία για αυτή την υπόθεση και η ΕΛ.ΑΣ. θα ψάξει μεχρι το τέλος. Δεν υπάρχει συγκάλυψη και θα πάμε μέχρι το τέλος και στη συνέχεια η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της», τόνισε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «έχουμε να κάνουμε με μια συμμορία, με μια αγέλη ανθρωποειδών ετών 20. Δολοφόνησαν ένα παλικάρι 19 ετών χωρίς λόγο και αιτία».

Αναφέρθηκε και στις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε συνδέσμους καθώς όπως είπε «η δολοφονία του Άλκη οφείλει να είναι το σημείο τομής για το τέλος της βίας».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, Αλέξανδρος Πάλλης, Ευαγγέλιο, δημοτική γλώσσα,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 8 Σεπτεμβρίου η μετάφραση του Ευαγγελίου στη δημοτική γλώσσα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1901... Ανάστατη η Αθήνα μετά τη μετάφραση του Ευαγγελίου στη δημοτική γλώσσα από τον Αλέξανδρο Πάλλη. Ηγετικό στέλεχος του δημοτικισμού.

Παραολυμπιακοί Αγώνες: “Χρυσή” στα 50μ. ύπτιο S4 η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στα 50μ. ύπτιο της κατηγορίας S4, στο πλαίσιο των Παραολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». Η ελληνίδα πρωταθλήτρια και χάλκινη...

Σοκαρισμένη η Κρήτη από τον κακοποιητή ιερέα: Συνεχίζει να λειτουργεί παρά τα βασανιστήρια στη...

Σοκ και οργή έχει προκαλέσει η υπόθεση με τον 74χρονο ιερέα από τα Χανιά της Κρήτης, ο οποίος αποδείχθηκε ότι για δεκαετίες χτυπούσε και...

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Από 1η Ιανουαρίου 2025 αυξάνονται 2 εκατ. συντάξεις, καταργείται το τέλος...

Τα κυβερνητικά μέτρα μόνιμης τόνωσης των εισοδημάτων παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η Ελλάδα αλλάζει όχι μόνο από το...

Επίθεση Κασσελάκη σε Πολάκη για ομοφοβία: Το δικό σου lifestyle είναι της ανδρικής σχολής,...

Επίθεση στον Παύλο Πολάκη εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης, κάνοντας λόγο για «lifestyle της ανδρικής σχολής», αναφερόμενος στις αναρτήσεις του βουλευτή Χανίων. Ενώ συνεδριάζει η Κεντρική...
Συνελήφθη ο προπονητής που κατηγορείτε ότι βίασε την 21χρόνη σήμερα αθλήτρια της ιστιοπλοΐας όταν ήταν 11 ετών

Στη φυλακή οι δύο Κρητικοί που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι δύο κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του 49χρονου Ελληνοκαναδού, τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου στο κέντρο...

Γιατί ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για να πάρουμε τις αποφάσεις της χρονιάς

Σε όποια ηλικία κι αν βρισκόμαστε σήμερα, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι ο Σεπτέμβριος έχει καθιερωθεί στο μυαλό μας ως η αρχή της χρονιάς,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Παραδόθηκε ο Απόστολος Λύτρας

Παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας. Νωρίτερα είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από...

Παραδόθηκε ύποπτος για τη δολοφονία του αστυνομικού στο Ρέντη – Εντός της ημέρας ενδεχομένως να παραδοθεί και δεύτερος

Παραδόθηκε ένας από τους υπόπτους στη δολοφονία του αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη σύμφωνα...

‘Ολυμπος: Αίσιο τέλος για 25χρονο ορειβάτη

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για 25χρονο ορειβάτη, ο οποίος έχασε τον προσανατολισμό του...

Δολοφονία Α. Καμπανού: Απορρίφθηκαν ομόφωνα τα ελαφρυντικά για τους 12 καταδικασθέντες

Δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στους 12 καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, σύμφωνα με...