Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
29.2 C
Athens

Αρτέμιδα: Πρόστιμο €3.000 για βεγγαλικά – Αναζητούνται αυτοί που έριξαν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα

Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε από την πυροσβεστική σε άνδρα που έριχνε βεγγαλικά στην παραλία του Αγίου Νικολάου στην Αρτέμιδα, δίπλα σε δάσος.

Υπενθυμίζεται ότι οι ποινές για εμπρησμό με βεγγαλικά είναι φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο για μεγάλη καταστροφή ή φυλάκιση για τουλάχιστον 5 έτη και χρηματικό πρόστιμο. Οι ποινές αυτές δεν έχουν αναστέλλουσα ισχύ και δεν είναι χρηματικά μετατρέψιμες.

H ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 3.000€, σήμερα 23 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μαρκοπούλου, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε χρήση καύσεων ειδών πυροτεχνουργίας (βεγγαλικά), πλησίον δασικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην παραλία Αγίου Νικολάου, του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας, στην Αττική.

Ψάχνουν τα άτομα που έριξαν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα

Την ημέρα που είχε σημάνει συναγερμός στην Αττική για εκδήλωση πυρκαγιάς και ενώ είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στην Ύδρα, ο ουρανός της Πάρνηθας γέμισε με πυροτεχνήματα.

Βίντεο ντοκουμέντο του MEGA αποκαλύπτει την ρίψη πυροτεχνημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας, την ώρα που η Αττική βρισκόταν για πρώτη φορά σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Το «πάρτι βεγγαλικών» έκαναν τη νύχτα μέρα, ενώ οι ριπές του ανέμου έφταναν τα 10 μποφόρ.

Συγκεκριμένα το ένα βίντεο είναι από το βράδυ της Παρασκευής, όταν και ήταν το ένα πύρινο μέτωπο πίσω από το άλλο σε έξαρση και οι ριπές του αέρα έφθαναν τα δέκα μποφόρ, κάνοντας την κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη.

Και το δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA, είναι πάλι κοντά στην Πάρνηθα, χθες το βράδυ – Σάββατο -, όπου υπήρξε ρίψη βεγγαλικών, ενώ τα επίπεδα επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς το Σάββατο ήταν στο 4.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ελλάδα σε ΣΟΚ: Αντιστοιχούν 168 θάνατοι κάθε 100 γεννήσεις

Τα φυσικά ισοζύγια (γεννήσεις-θάνατοι) στη χώρα μας έχουν αλλάξει πρόσημο,  μετατρεπόμενα για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία μας από θετικά σε αρνητικά, ουσιαστικά μετά το 2010. Η...

Η φωτογραφία της ημέρας

Έφτασε η ώρα της Επίσημης Αγαπημένης! 3 Ιουλίου 2024

Σαν σήμερα 3 Ιουλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1866: Η Πρωσία γίνεται ηγέτιδα δύναμη του γερμανικού έθνους, νικώντας την Αυστρία στη...

Φωτιά στην Θάσο: Κεραυνοί άναψαν δύο διαφορετικές εστίες

Δύο διαφορετικές φωτιές ξέσπασαν τα ξημερώματα στην Θάσο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική προκλήθηκαν από έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Οι φωτιές καίνε σε δασικές εκτάσεις και οι φλόγες δεν...

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Πού θα χτυπήσει η 48ωρη κακοκαιρία

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ το πρωί της Τετάρτης (3/7) με τα επικαιροποιημένα προγνωστικά στοιχεία για την πορεία της κακοκαιρίας...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Τετάρτη 3 Ιουλίου σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι και όσες φέρουν το όνομα: Ανατόλιος, Ζουμπουλία, Υάκινθος, Υακίνθη, Υάνθη, Ιάνθη.

Δολοφονία στο Ψυχικό: «Χαρτογραφούν» το δρομολόγιο του εκτελεστή του 54χρονου – «Ανοίγουν» οι φάκελοι...

Μόλις 30 δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο στυγνός δολοφόνος για να αδειάσει τον γεμιστήρα στον 54χρονο τοπογράφο την ώρα που στάθμευε το αυτοκίνητο έξω από την...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

 Εξαντλημένοι πυροσβέστες ξαπλώνουν στο χώμα για να ξεκουραστούν (φωτο)

Φωτογραφία που κυκλοφόρησε σήμερα στο διαδίκτυο από τη φωτιά στην Κερατέα δείχνει πυροσβέστες εξαντλημένους...

Φωτιά στην Θάσο: Κεραυνοί άναψαν δύο διαφορετικές εστίες

Δύο διαφορετικές φωτιές ξέσπασαν τα ξημερώματα στην Θάσο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική προκλήθηκαν από...

Φωτιές: Πολλές διάσπαρτες εστίες στην Κω, σε εξέλιξη το μέτωπο στο Ηράκλειο – Καλύτερη η εικόνα στην Χίο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές σε Χίο, Κω και Κρήτη που ξέσπασαν τη Δευτέρα...

Χίος: Σύλληψη 63χρονου για την φωτιά

Στη σύλληψη ενός 63χρονου άνδρα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές για την φωτιάπου εκδηλώθηκε σήμερα...