Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024
19.9 C
Athens

Αίγυπτος – Τραγωδία: Τουλάχιστον 12 φοιτητές νεκροί και 33 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο

Τουλάχιστον 12 φοιτητές σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν σήμερα στην Αίγυπτο μετά την ανατροπή λεωφορείου σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Κάιρο με τις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας.

Το λεωφορείο μετέφερε φοιτητές του Πανεπιστημίου της Γκαλάλα, στην ανατολική επαρχία του Σουέζ, όταν ανατράπηκε στον αυτοκινητόδρομο Αλ-Γκαλάλα, ο οποίος συνδέει το Κάιρο με τις παράκτιες πόλεις της Ερυθράς Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένης της Αΐν Σούχνα, σύμφωνα με το κρατικό μέσο ενημέρωσης Akhbar al-Youm.

Κανένα άλλο όχημα δεν ενεπλάκη στο τροχαίο αυτό και έρευνα διεξάγεται για να διαπιστωθεί η ταχύτητα με την οποία κινείτο το λεωφορείο και οι συνθήκες του δυστυχήματος, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό φιλοκυβερνητικό δίκτυο Sada al-Balad, πρώτες έρευνες δείχνουν ότι ο οδηγός του λεωφορείου έτρεχε με ταχύτητα και έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 28 ασθενοφόρα έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος και ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, εκ των οποίων οι 19 πήραν εξιτήριο εντός της ημέρας.

Τα τροχαία δυστυχήματα είναι συνηθισμένα στην Αίγυπτο, όπου ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας δεν τηρείται πάντα και πολλοί δρόμοι είναι σε κακή κατάσταση. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 5.600 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία το 2023.

Το πανεπιστήμιο Γκαλάλα βρίσκεται στην πόλη Γκαλάλα, ένα από τα εθνικά έργα της κυβέρνησης στην επαρχία του Σουέζ.

Ο αυτοκινητόδρομος της Γκαλάλα, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, αποτελεί ωστόσο μέρος των αυτοκινητοδρόμων μήκους χιλιάδων χιλιομέτρων και των οδογεφυρών που κατασκευάστηκαν την τελευταία δεκαετία στο πλαίσιο των μεγάλων έργων υποδομής της κυβέρνησης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κλιματική κρίση: “Από μια κλωστή κρέμεται το μέλλον της ανθρωπότητας”, προειδοποιούν επιστήμονες

«Το μέλλον της ανθρωπότητας κρέμεται από μια κλωστή», καθώς πολλά από τα «ζωτικά σημεία» της Γης σημειώνουν το ένα μετά το άλλο αρνητικό ρεκόρ,...

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε ισραηλινές δυνάμεις που προσπάθησαν να “διεισδύσουν” στη χώρα

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι μαχητές της χρησιμοποίησαν οβίδες νωρίς σήμερα το πρωί εναντίον ισραηλινών στρατευμάτων που προσπάθησαν να "διευσδύσουν" στον νότιο Λίβανο, ενώ στοχοθέτησαν...

Ρωσία: Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία

Περίπου 30.415 άνθρωποι συμπεριλαμβανομένων και 8.000 παιδιών απομακρύνθηκαν από περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία, εξαιτίας των ουκρανικών βομβαρδισμών και των επιθέσεων, δήλωσε η...
σαν σήμερα, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Νόμπελ Ειρήνης,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 Οκτωβρίου Νόμπελ Ειρήνης στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1964...το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στον αμερικανό ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Χάρις σε Τραμπ: Του “ρίχνει το γάντι” με τη δημοσιοποίηση του ιατρικού της φακέλου

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, Κάμαλα Χάρις, δημοσιοποίησε χθες Σάββατο την αξιολόγηση του γιατρού της, ο...

Τυφώνας Μίλτον: Στους 17 οι νεκροί – Χωρίς ρεύμα σχεδόν 2 εκατ. σπίτια και...

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, μετά το χτύπημα του τυφώνα Μίλτον που προκάλεσε σημαντικές καταστροφές στη Φλόριντα. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι...

Τυφώνας Μίλτον: Τι κατέγραψαν οι κάμερες των drones

Βίντεο από drones αποτύπωσαν επίσης την καταστροφή από ψηλά που προκάλεσε ο τυφώνας Μίλτον στις περιοχές Γκρόουβ, Σαιντ Λούσι και Μανασότα που δέχθηκαν από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τυφώνας Μίλτον: Στους 17 οι νεκροί – Χωρίς ρεύμα σχεδόν 2 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, μετά το χτύπημα...

Βηρυτός: Νέα πλήγματα με τουλάχιστον 22 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες — Στόχος στέλεχος της Χεζμπολάχ, που “επέζησε”

Από τη Γάζα και τον Νότιο Λίβανο, έως τη Συρία εκτείνονται οι Ισραηλινές επιχειρήσεις,...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 30 Σεπτεμβρίου το δυστύχημα στο Δερβένι

Στις 30 Σεπτεμβρίου 1968 σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών που ήταν ασφυκτικά γεμάτες είχε ως αποτέλεσμα...

“Βροχή” οι αποβολές σε μαθητές για κινητά τηλέφωνα– Η “πρωτιά” στην Αττική

Με το πρώτο κουδούνι τα κινητά τηλέφωνα μαθητών και εκπαιδευτικών μπήκαν στην τσάντα. Ή,...